Gaatjes in de oren van kleine kinderen prikken is geen goed idee: dit zijn de redenen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gaatjes in de oren van kleine kinderen…
Depressief zijn is niet verdriet voelen en de hele dag in bed blijven liggen: ik zal je vertellen hoe het echt is Als je één van deze signalen opmerkt, betekent het dat een engel je heeft bezocht

Gaatjes in de oren van kleine kinderen prikken is geen goed idee: dit zijn de redenen

28.078
Advertisement

Je dochter mee naar de juwelier nemen om het eerste gaatje in het oor te prikken is een onvergetelijk moment. Meisjes hebben altijd op dit moment gewacht en ook de moeders kunnen niet wachten tot ze echte "jonge dames" worden. In sommige gevallen echter laten ouders de oorlellen van meisjes op zeer jonge leeftijd prikken zodat ze te klein zijn om zich de pijn te herinneren. Maar is het echt een goed idee om gaatjes in de oren van de kinderen te prikken als ze een paar maanden oud zijn? Hier lees je de redenen waarom dit misschien niet zo'n goed idee is.

foto: Pxhere

In principe is het nooit een goed idee om te kleine kinderen oorbellen te laten dragen. Elke keer dat we een deel van ons lichaam doorboren, stellen we het bloot aan mogelijke infecties, hetzelfde geldt ook voor het oor! Een pasgeboren kind heeft geen goed ontwikkeld immuunsysteem, dus kinderartsen moedigen ouders aan om minimaal zes maanden te wachten. Het is waar dat zij zich nooit de pijn zullen herinneren, maar het risico dat hun kind loopt is ook hoog, zegt Dr. Wendy Sue Swanson, een kinderarts in het Children's Hospital in Seattle.

Waarschijnlijk is de beste keuze om te wachten tot de kinderen het zelf willen, veel ouders wachten tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar. Op deze manier is iemand "groot" genoeg om zo'n beslissing te nemen. Het nadeel van deze keuze zou het besef kunnen zijn dat het pijn veroorzaakt, immers het eigen lichaamsdeel "doorboren", ook al gaat het om huid, is nooit aangenaam! Helaas is er geen manier om deze pijn te verlichten, je zou je arts of kinderarts kunnen raadplegen om advies te vragen over hoe te verdoven of om het aangetaste deel minder gevoelig te maken, misschien door zalven of crèmes, of het zo comfortabel mogelijk maken.

foto: Pexels

Nadat je hebt besloten of je het moet doen of niet, en vooral wanneer je gaatjes laat prikken, moet je de plaats zorgvuldig kiezen. Het eerste wat je moet doen is de kinderarts of dermatoloog raadplegen, die zeker alle gepaste hygiënische en gezondheidsprotocollen tot in de perfectie zal toepassen. Als alternatief zijn er verschillende gespecialiseerde centra waarvan je een zorgvuldige selectie kunt maken. Kies alleen degenen die het meest worden aanbevolen door familie en kennissen, met jarenlange ervaring achter de rug en met uitstekende recensies. Zorg er ook voor dat je het oor grondig schoonmaakt met alcohol om mogelijke infecties te voorkomen en dat er nieuwe en niet-gerecycleerde naalden gebruikt worden!

Een leukere keuze is in plaats daarvan het type oorbel dat je wilt dragen. Vermijd zeer allergene metalen zoals nikkel of kobalt en kies voor materialen zoals 14 karaats goud, titanium of platina die meestal veiliger materialen zijn. Wees voorzichtig en houd je oren de eerste twee weken onder controle, verzorg elke dag de oorlel en volg de instructies van de expert met betrekking tot slapen en douchen. Onthoud altijd dat artsen en kinderartsen tot je beschikking staan voor alle twijfel en onverwachte gebeurtenissen, aarzel niet om hen te contacteren wanneer nodig!

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt