De vaderfiguur laat een onuitwisbare stempel op het leven van elke vrouw achter - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De vaderfiguur laat een onuitwisbare…
Bekijk de foto en kies de bloem die je het meest aantrekt: het antwoord kan iets over je persoonlijkheid onthullen Raak je geëmotioneerd door het luisteren naar een liedje? Dit betekent het... volgens de wetenschap

De vaderfiguur laat een onuitwisbare stempel op het leven van elke vrouw achter

Door Janine
3.846
Advertisement

Er wordt gezegd dat een vrouw een partner zoekt die op haar vader lijkt of wat er van zijn kant ontbrak. Deze verklaring laat ruimte voor alle nuances die in de specifieke gevallen van elke vrouw kunnen bestaan, maar toont in feite de volharding van het vaderfiguur, zelfs wanneer de volwassen vrouw er volledig los van is.

Elke vrouw zal kunnen bevestigen wat zojuist is gezegd: als een schaduw, niet noodzakelijk in de negatieve betekenis van het woord, zal de vader zijn dochter vergezellen op haar levenspad.

foto: freepik.com

De relatie tussen een vader en een gezin kan duizenden nuances hebben: er zijn voorbeelden die worden gekenmerkt door de meest complete harmonie en medeplichtigheid, die waarin onverschilligheid domineert, of waarin de vader juist een strengheid belichaamt.

Over psychologie gesproken, de experts zijn het erover eens dat een vader, op welke manier hij zich ook gedraagt, een onuitwisbare stempel drukt op zijn dochter: dit komt omdat het kind, als ze in het begin haar moeder herkent als bron van liefde en genegenheid, ze zich binnen een paar jaar bewust wordt van het gevoel dat haar aan haar vader bindt. Een andere liefde, gebaseerd op de diversiteit van het geslacht: tijdens de groei kan de moeder vrouwelijke waarden overbrengen, maar de tevredenheid zich vrouw te voelen heeft ze in relatie tot haar vader. Hij zal het zijn die haar, zelfs zonder het te zeggen of iets expliciet te doen, bewust zal maken van haar vrouwelijke wezen.

Wanneer de vader er niet is, wordt hij overklast door een "dominante" moeder of speelt een autoritaire rol, en bij het kind wordt een leegte gecreëerd: de gevolgen kunnen verschillend zijn. De toekomstige vrouw kan onzekerheden uiten over haar vrouw zijn of over het omgaan met het andere geslacht. In het geval van een overbeschermende moeder of die het figuur van de vader heeft afgezwakt, kan de vrouw geen specifieke interesse in de man voelen, omdat ze het van weinig belang vindt.

Het kind zal niet meteen herkennen wat voor relatie ze met haar vader heeft: ze zal het op een meer volwassen leeftijd begrijpen, wanneer ze merkt dat ze contact heeft met het andere geslacht. Dan zal ze begrijpen wat ze eventueel gemist heeft van haar vader en wat ze van hem waardeert, tot op het punt hem ook in haar partner te zoeken.

Vaak beschouwt men de moeder het middelpunt van de familie, hoewel de rol die zij heeft in het dragen in de baarmoeder en het bevallen van een schepsel onmiskenbaar is; elke vader laat bloemen achter in de ziel van zijn dochter die zich openen zonder enig geluid te maken.

Tags: KinderenFamilieLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt