De kus op het voorhoofd, een delicaat gebaar van genegenheid waardoor we ons thuis voelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De kus op het voorhoofd, een delicaat…
Wat je op de afbeelding ziet, kan je aan het denken zetten over enkele kenmerken van je persoonlijkheid Omarmen is een mooie vorm van communicatie: we moeten niet bang zijn om er meer te geven dan te ontvangen

De kus op het voorhoofd, een delicaat gebaar van genegenheid waardoor we ons thuis voelen

Door Janine
11.513
Advertisement

Een persoon kussen is de meest effectieve en directe manier om een emotie over te brengen. Door een kus komen we in direct contact met elkaar en kunnen we de ziel van de ander voelen. Onder de verschillende soorten kussen is er één die bijzonder suggestief is en diepe gevoelens kan opwekken: de kus op het voorhoofd.

In alle culturen werd het voorhoofd altijd als zeer gevoelig beschouwd, als een "deur" naar een andere plek, die we meestal de ziel noemen. Door dat punt komen we in contact met het diepste deel van het ego, en de effecten kunnen alleen maar heilzaam zijn.

Veel filosofen en geleerden uit de oudheid hebben het derde oog geassocieerd met de pijnappelklier, die zich in het midden van het hoofd bevindt en zo groot als een boon is. Deze klier, die de functie heeft om melatonine af te scheiden door het slaap-waakritme te reguleren, heeft altijd een spirituele waarde gehad: zelfs Descartes beschrijft in het boek "De passies van de ziel" de pijnappelklier als de belangrijkste zetel van de ziel, zoals een brug die de geest en het lichaam verbindt.

Veel mensen geloven dat het kussen van het voorhoofd overeenkomt met het "kussen" van de pijnappelklier, en daarom met de ziel van de andere persoon. Dit specifieke punt tussen de wenkbrauwen, het derde oog, slaapt meestal en een kus helpt het te ontwaken.

Kussen op het voorhoofd vereist een grote dosis vertrouwen: het is in feite minder "formeel" dan de klassieke kus op de wang. Gekust worden op het voorhoofd komt overeen met jezelf overgeven aan de ander, met je eigen lichaam en geest.

Dit gebaar, op natuurlijke wijze uitgevoerd door een geliefde, helpt om angst te verminderen en je zorgen even aan de kant te zetten. Dankzij dit gebaar worden de familiebanden versterkt en voel je je "thuis".

Kortom, ons advies is om een gebaar van genegenheid als deze nooit af te weren; als een geliefde zich zorgen maakt of in de problemen zit, omhels hem of haar dan en geef een zachte kus op het voorhoofd: het herstellende effect zal onmiddellijk zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt