De 11 principes van karma die je zullen helpen het leven vanuit een ander perspectief te bekijken

Janine image
door Janine

08 December 2018

De 11 principes van karma die je zullen helpen het leven vanuit een ander perspectief te bekijken
Advertisement

Karma is niets anders dan een universele wet van oorzaak en gevolg: wat je ook doet, het heeft consequenties. Dingen gebeuren niet toevallig, elke keuze, elke actie heeft positieve of negatieve gevolgen voor het leven. Karma is, in zekere zin, verbonden met de vrije wil, wat ons mensen in staat stelt om onze bestemming in onze handen te hebben en die vorm te geven, als klei. Het hele universum draait om deze wet, waarvan de belangrijkste principes er 11 zijn. Dit zijn ze.

via persuasum.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

1. Principe van groei: alleen wij hebben controle over onszelf en we beslissen voor onszelf. De keuzes die we maken, zullen iets positiefs of negatiefs in ons leven genereren.
2. Principe van scherpstellen: we moeten niet al onze energieën achter negatieve gedachten consumeren, om geestelijk te groeien, moeten we ons ook concentreren op wat positief is.
3. Het principe van geven: wat we doen, moet onze verlangens weerspiegelen.
4. Principe van verandering: jezelf veranderen is gelijk aan het veranderen van je huidige leven.
5. Principe van het hier en nu: ons verleden vertelt wat we in het heden zijn, deze laatste vertelt wat we in de toekomst zullen zijn. We moeten zo goed mogelijk leven om morgen te bouwen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

6. Principe van belang: waar we ook aankomen op de weg van het leven, het heeft geen nut als we niets nuttigs voor anderen zaaien.
7. Principe van verantwoordelijkheid: iemands leven veranderen betekent verantwoordelijkheid nemen voor eigen successen en fouten.
8. Principe van de schepping: we maken deel uit van de schepping van iemand anders en als zodanig zijn we actieve deelnemers in dit universum.
9. Principe van nederigheid: accepteren betekent dat we kunnen veranderen wat we willen.
10. Principe van geduld: het is alleen door eigen inspanningen dat positieve resultaten worden behaald.
11. Principe van oorzaak en gevolg: het leven is als een gigantische boemerang, onze acties brengen de consequenties van wat we hebben gekozen om te doen terug.

Deze principes van karma zouden ons moeten helpen onze levens anders te evalueren, en daarbij belang te hechten aan de dingen die echt onze consumptie van mentale en fysieke energieën verdienen. We leren daarom ons bestaan ​​bewuster te leven, herkennen de macht die we hebben, de beslissende.

Advertisement