Als je altijd boos bent word je dikker en sneller oud - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je altijd boos bent word je dikker…
Hou je van je hond alsof het je kind is? De wetenschap legt uit dat hier niets mis mee is Een 105-jarige Japanse arts heeft 12 tips onthuld om goed te leven: het is de moeite waard om ze in gedachten te houden

Als je altijd boos bent word je dikker en sneller oud

Door Janine
2.864
Advertisement

De wereld is verdeeld in twee grote groepen: aan de ene kant zijn er mensen die snel boos worden, die alles persoonlijk nemen en niet kunnen zwijgen wanneer ze merken dat er iets mis is, en aan de andere kant zijn er de nuchtere mensen, die onbewogen blijven en zich nergens druk om maken.

Hoewel het, zoals met alles, altijd aan te raden is om een gezond evenwicht te vinden, willen we benadrukken dat altijd boos zijn negatieve gevolgen kan hebben voor ons lichaam, met name wat betreft veroudering en onze taille.

Velen hadden het al verwacht, maar de bevestiging komt van veel onderzoek dat is gedaan op het gebied van voeding en stressgerelateerde aandoeningen: vaak kwaad worden maakt je dik en versnelt de celveroudering.

Alereerst is iemand die boos is vaak geneigd om meer te eten, maar het is vooral in assimilatie dat er veranderingen zijn. De boosdoener zou het neuropeptide hormoon Y zijn, dat onder stressomstandigheden grotere hoeveelheden vet ophoopt, vooral rond de taille.

Bovendien zouden de niveaus van woede en stress ook ons DNA beïnvloeden, met name op de telomeren. Chronische stress vermindert de productie van een enzym dat de gezondheid garandeert, cellen blootstelt aan ontstekingen en, in het ergste geval, de dood. Bovendien zijn er, zonder ze allemaal te noemen, veel andere aandoeningen die deskundigen hebben gekoppeld aan woede, waaronder problemen met de longen en het cardiovasculaire systeem.

Kortom, tenzij je boosheid echt nodig is, want misschien wil iemand je pijn doen, verspil je tijd niet aan het vechten tegen gevechten die weinig nut hebben. Het leven is veel mooier als je glimlacht... laat van tijd tot tijd de dingen van je afglijden: je DNA vraagt het je!

Source:

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt