Door deze kleine test uit te voeren, kun je de biologische leeftijd van je lichaam ontdekken

Janine image
door Janine

03 December 2018

Door deze kleine test uit te voeren, kun je de biologische leeftijd van je lichaam ontdekken
Advertisement

De chronologische leeftijd (banaal genoeg degene die we vinden op de identiteitskaart) is heel anders dan de biologische leeftijd die een echte connectie heeft met het lichaam en de levensduur van een persoon. Het meten van het eerste type leeftijd is heel eenvoudig, terwijl er voor het tweede type een reeks wetenschappelijke technieken is die ons lichaam meten en analyseren. De methode die we gaan voorstellen is misschien minder wetenschappelijk, maar even indicatief en onthult de biologische leeftijd van je lichaam.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Bereid je lichaam voor op de volgende bewegingen die je moet maken om te proberen het bloed in elke spier in je lichaam te laten stromen: een paar sprongen zouden voldoende moeten zijn. Hou je benen bij elkaar en hou ze gestrekt en buig je lichaam naar voren om de grond te raken. Als het moeilijk is om je benen bij elkaar te houden, kun je ze een beetje buigen, onthoud het punt waar je bent aangekomen en vergelijk het met de testantwoorden.

Als het je lukt om:

• De vloer met je vingers of handen aan te raken met gestrekte benen betekent dat je spieren flexibel genoeg zijn en vergelijkbaar zijn met die van iemand van 20-25 jaar oud!
• De vloer aan te raken met je vingertoppen met de benen gestrekt of licht gebogen zonder een bepaald ongemak te voelen, betekent dat je biologische leeftijd ongeveer 35-38 jaar oud is.
• De voeten aan te raken, maar niet de vloer met gestrekte of niet gestrekte benen, met wat ongemak, betekent dat de spierflexibiliteit van je lichaam ongeveer 38-50 jaar is.
• Als je niets hebt aangeraakt, of als je je benen te veel hebt gebogen en te veel ongemak hebt gevoeld, betekent dit dat je spieren even flexibel zijn als die van een 50-jarige.

Gelukkig kun je je spierflexibiliteit trainen! Met wat oefening is het mogelijk om tenminste op fysiek niveau te verjongen. Vergeet niet dat je met een gezond leven, een normaal dieet en dagelijks lichaamsbeweging, je identiteitskaart voor de gek kunt houden!

Advertisement