Volgens een onderzoek zouden deze 5 dagelijkse gewoonten ons leven met 10 jaar kunnen verlengen

Janine image
door Janine

23 December 2018

Volgens een onderzoek zouden deze 5 dagelijkse gewoonten ons leven met 10 jaar kunnen verlengen
Advertisement

Het elixer met een lange levensduur is, helaas voor ons, nog niet ontdekt en zal misschien ook nooit worden ontdekt. Moeten we daarom wanhopen? Natuurlijk niet! Er zijn al veel tips die een gegarandeerd effect hebben op de kwaliteit en de duur van ons leven. In het bijzonder een aantal gouden regels afkomstig van de Harvard School of Public Health, die volgens deskundigen het leven van 14 jaar bij vrouwen en 12 bij mannen kan verlengen.

Gedurende 37 jaar volgden de onderzoekers 78 duizend vrouwen, terwijl ze gedurende 27 jaar 44 duizend mannen volgden. In die jaren werden gegevens verzameld over de gezondheidstoestand en dagelijkse gewoonten, en vervolgens werden enkele conclusies getrokken uit oorzaak en gevolg.

via news.harvard.edu

Advertisement
Volgens een onderzoek zouden deze 5 dagelijkse gewoonten ons leven met 10 jaar kunnen verlengen - 1

De vijf deugdzame gewoonten die een langer bestaan ​​zouden garanderen, zijn: regelmatige lichaamsbeweging, gezond eten, een juist lichaamsgewicht, niet roken en matig alcoholgebruik. Allemaal dingen die heel gewoon lijken, maar die, vooral als ze bij elkaar worden opgeteld, het verschil kunnen maken!

In het bijzonder is het raadzaam om een ​​lage body mass index te handhaven (van 18,5 tot 24,9 kg/m2) en gemiddeld 30 minuten fysieke activiteit per dag; roken moet worden vermeden, terwijl voor alcohol niet meer dan één glas wijn per dag mag worden gedronken door vrouwen en twee door mannen (dit onderscheid is uiteraard vanwege het verschil in lichaamsgewicht).

Naast langer te leven, leef je ook beter! De onderzoekers benadrukten bij proefpersonen dat wie deze regels volgden 82% minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en 65% minder kans op kanker hadden.

Kortom, er is een manier om je leven te verlengen en het aangenamer te maken, het kost je wat moeite zonder te overdrijven... Maar uiteindelijk lijkt het erop dat het het waard is!

Advertisement