Veel slapen tijdens het weekend is goed voor de gezondheid en voegt een jarenlange levensduur toe - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Veel slapen tijdens het weekend is goed…
16 redenen waarom een Schorpioen wordt beschouwd als een van de krachtigste tekens van de dierenriem Een moeder hoeft niet koste wat het kost perfect te zijn in de ogen van haar kinderen: dat zegt een kinderarts

Veel slapen tijdens het weekend is goed voor de gezondheid en voegt een jarenlange levensduur toe

Door Janine
3.552
Advertisement

Wanneer het weekend voor de deur staat, organiseren we die dagen met duizend activiteiten en verplichtingen die niet tijdens de week kunnen worden gedaan. Maar als je iemand bent die bij het woord weekend alleen maar aan slapen kan denken, dan ben je niet lui, dan investeer je gewoon in je gezondheid.

Dat beweert een Zweedse studie, volgens welke het inhalen van de slaapuren tijdens het weekend goed is voor je gezondheid.

foto: pixabay.com

De studie analyseerde de invloed van slaapgebrek op de gezondheidstoestand van mensen; er werd geconcludeerd dat degenen die niet het juiste aantal uren per nacht slapen - minder dan 6 uur - blootgesteld worden aan een 65% groter risico op het ontwikkelen van verschillende soorten ziekten, waardoor de levensverwachting afneemt.

Wie daarentegen 7 tot 8 uur per nacht slaapt, geniet van een betere gezondheidstoestand en een langere levensverwachting. Wie echter tijdens de week niet genoeg slaap krijgt, kan dat in het weekend goedmaken; volgens het onderzoek is slapen zo veel als je nodig hebt in de dagen dat je niet werkt, essentieel om lichaam en geest te herstellen.

Maar overdrijf niet; gezondheidsrisico's zijn van invloed op zowel degenen die niet voldoende slapen als degenen die te veel slapen. Te lang onder de dekens doorbrengen wordt geassocieerd met cardiocirculatoire aandoeningen, ook al zou het een gewoonte moeten worden om echt een gevaar te vormen.

Kortom, je kunt je schuldgevoelens achterwege laten; veel slapen in het weekend betekent niet lui zijn, maar voor jezelf zorgen!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt