Veel zoenen helpt je om af te vallen en fit te blijven: dit is waarom - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Veel zoenen helpt je om af te vallen…
Hier zijn 6 goede redenen om de giftige banden in het gezin te verbreken en vreedzaam te leven De ongelooflijke gunstige eigenschappen van laurier: een plant die goed is voor onze gezondheid

Veel zoenen helpt je om af te vallen en fit te blijven: dit is waarom

05 September 2019 • Door Janine
14.921
Advertisement

Van zoenen val je af. Voor velen is deze uitspraak misschien al langer bekend, maar er wordt meestal lachend op gereageerd of als een goed excuus gebruikt.

De wetenschap heeft nu echter vastgesteld dat dit absoluut waar is, en kwantificeert het energieverbruik van deze aangename en intieme activiteit. Een intense kus kan tot twaalf calorieën per minuut verbranden! Het spreekt voor zich dat je, als je je een beetje laat gaan, je gemakkelijk 100 calorieën zou kunnen verbranden...

foto: Unsplash

De studie werd uitgevoerd door de Universiteit van Louisville, Kentucky, gecoördineerd door Dr. Bryant Stamford en gepubliceerd in Archives Of Sexual Behavior. Tijdens het kussen bewegen ongeveer dertig spieren van het gezicht en de nek en worden de weefsels die verantwoordelijk zijn voor eventuele rimpels verstevigd.

Het metabolisme verdubbelt en dus heeft het lichaam de neiging om te putten uit de direct beschikbare vet- en koolhydraatreserves. Alsof alleen al het feit dat zoenen helpt om de lijn te behouden nog niet genoeg was, moeten ook de positieve effecten vanuit een psychologisch oogpunt worden benadrukt.

foto: Unsplash

Marina Sangonzalo, psychologe in het ziekenhuis Quirón Salud in Valencia, zegt dat tijdens de kus welzijnsstoffen zoals endorfines, dopamine en oxytocine worden vrijgegeven, die angst en stress verlichten en een aangenaam gevoel van voldoening geven. Het genereert ook een "analgetisch" effect vergelijkbaar met kleine doses morfine, dus misschien is het niet echt verkeerd om te zeggen dat "een kus wonden geneest".

De uitwisseling van speeksel helpt tandplak tegen te gaan en versterkt het immuunsysteem: andere redenen die verre van verwaarloosbaar zijn om zo vaak mogelijk te kussen. Samenvattend, behalve het feit dat kussen iets geweldigs en typerend is voor de menselijke soort, zijn er zoveel andere goede redenen om dit te doen door je gezondheid een handje te helpen.

Advertisement
foto: Pexels
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt