Heb je kippenvel als je naar je favoriete nummer luistert? Dit is wat het over jou onthult - BekijkDezeVideo.nl
x
Heb je kippenvel als je naar je favoriete…
Als je kind respectloos is, is het goed om deze waardevolle tips te volgen om te weten hoe je het kunt corrigeren De Chinchilla: een mooie huismuis met een perfect ronde vorm en heel zacht haar

Heb je kippenvel als je naar je favoriete nummer luistert? Dit is wat het over jou onthult

26 Augustus 2019 • Door Janine
1.585
Advertisement

Is het je weleens overkomen om naar een liedje te luisteren dat je zo raakte dat je kippenvel kreeg? Het komt heel vaak voor, maar niet iedereen reageert op dezelfde manier op bepaalde inputs. In vergelijking met het luisteren naar hun favoriete nummer, lijkt minstens de helft van de wereldbevolking dit soort reacties te vertonen. De reden is echter al geruime tijd onderwerp van discussie. Een studie, uitgevoerd door Mathew Sachs van Harvard University, lijkt eindelijk licht te brengen op de zaak, met antwoorden.

foto: Pxhere

Voor dit onderzoek ging een klein aantal studenten naar het laboratorium, elk met hun eigen favoriete playlist. Luisterend naar de muziek, werden hun hersenen gevolgd dankzij DTI-onderzoekstechnieken, oftewel specifieke magnetische resonanties, die lieten zien hoe verschillend de hersengebieden zijn en hoe goed ze met elkaar communiceren. Dankzij deze methode heeft Sachs ontdekt dat degenen die erin slagen een emotionele en fysieke verbinding met muziek tot stand te brengen, een andere hersenstructuur hebben dan degenen die daar niet in slagen. De resultaten, gepubliceerd in Oxford Academy, onthulden dat mensen die zich emotioneren bij het luisteren naar een nummer, een dichter volume vezels hebben dat de gehoorschors verbindt met de gebieden die emoties verwerken. De vezels lijken dikker dan gemiddeld en ook efficiënter.

foto: Pixabay

Dus als je geëmotioneerd raakt bij muziek, weet dan dat je waarschijnlijk heel sterke gevoelens hebt - meer dan andere individuen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt