Volgens sommige onderzoekers kan het gebruik van smartphones de structuur van het menselijk lichaam veranderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens sommige onderzoekers kan het…
Zes maanden vóór een hartaanval kan het lichaam signalen afgeven: ze zijn vaak onschadelijk, maar het is goed om er op te letten Ga samen met je man op stap: je bent een stel, niet alleen ouders

Volgens sommige onderzoekers kan het gebruik van smartphones de structuur van het menselijk lichaam veranderen

Door Janine
3.219
Advertisement

Het fenomeen van "botsporen" is een fysiologische aandoening die bij mensen voorkomt, meestal op oudere leeftijd, met specifieke pathologieën of als gevolg van langdurige en onjuiste houding. Het lichaam neigt altijd en voortdurend naar de automatische en constante optimalisatie van zijn toestand, daarom probeert het zo mogelijk een gebrek te compenseren en te verbeteren. Op een onnatuurlijke kromming van het skelet wordt gereageerd met de vorming van extra weefsel.

De omstandigheden waarin meer bot ontstaat dan de reeds aanwezige, zijn, bijvoorbeeld, chronische ontsteking, krom lopen en verlies van spiertonus door de jaren heen. Deze “neoformaties” hebben echter meestal kleine, herkenbare dimensies, volumes en diktes. Anders is het geval dat bestudeerd werd door een groep Australische wetenschappers aan de Universiteit van de Sunshine Coast in Queensland. Het onderzoek concentreerde zich op een steekproef van ongeveer 1200 proefpersonen, onderworpen aan röntgenfoto's.

Uit diagnostische tests van röntgenfoto's bleek dat meer dan 40% van de onderzochte individuen vreemde kraakbeenachtige en botachtige formaties hadden in het gebied net onder de schedel, een soort "hoorns" die vaak kunnen worden gevoeld door aanraking. Het meest eigenaardige aspect is de leeftijd van de mensen die aan het onderzoek zijn onderworpen, namelijk tussen 18 en 30 jaar. De vorm, grootte en consistentie van de botspoor was zodanig dat werd gesuggereerd dat hun vorming op zeer jonge leeftijd werd gegenereerd, toen de individuen kinderen waren.

In het onderzoek zijn enkele mogelijke hypotheses over de oorzaak van deze neoformaties naar voren gekomen. De reden voor de botontwikkeling in het gebied aan de basis van de schedel kunnen smartphones zijn en hun intensieve gebruik al op jonge leeftijd.

Het fenomeen zou een staat van chronische ontsteking simuleren die vergelijkbaar is met die welke wordt gecreëerd bij oudere mensen, die de groei van botweefsel stimuleert. Op dit moment is het slechts een kwestie van theorieën en aannames, omdat we niet genoeg gegevens hebben om met vertrouwen een echt verband te bevestigen tussen het gebruik van mobiele telefoons en de vorming van botsporen, maar het zijn zeker gegevens die ons doen nadenken over het gebruik van smartphones en mogelijke negatieve gevolgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt