Volgens onderzoek slapen vrouwen liever met honden dan met hun partner: het geeft hen een veiliger gevoel

Janine image
door Janine

24 December 2018

Volgens onderzoek slapen vrouwen liever met honden dan met hun partner: het geeft hen een veiliger gevoel
Advertisement

Velen kiezen ervoor om de toegang van huisdieren in de slaapkamers te vermijden, vanwege de hygiëne. Een Amerikaans onderzoek raadt echter aan een oogje dicht te knijpen wat betreft het hygiënische aspect ten gunste van alle voordelen van het slapen met een hond. In het bijzonder laat het onderzoek zien dat vrouwen die in het gezelschap van hun hond slapen, beter uitrusten dan vrouwen die een bed delen met een kat of met hun partner.

via Taylor and Francis Online

Advertisement
pexels.com

pexels.com

 

Het klopt echt; vrouwen slapen het liefst in het gezelschap van hun honden in plaats van de nacht doorbrengen met hun partner of andere dieren. Dit komt omdat het rusten met een hond van betere kwaliteit is.

Het onderzoek ondervroeg 962 Amerikaanse vrouwen; uit de verzamelde gegevens bleek dat degenen die de gewoonte hadden om met hun hond te slapen, vroeg naar bed gaan, waardoor de uren om te rusten toenemen en ze 's ochtends perfect uitgerust wakker worden. Dit zou resulteren in een betere gezondheid. De voordelen eindigen hier niet; vrouwen zeggen dat ze nooit wakker werden of in ieder geval minder vaak door hun hond dan dat katten of hun partner doen. Bovendien geeft het verwelkomen van een trouwe vriend op het bed een gevoel van bescherming dat, ook in dit geval, niet te vergelijken is met dat gegarandeerd door menselijke aanwezigheid.

Wat vind je van het onderzoek? Is het herkenbaar? Heb je de gewoonte om met je huisdieren te slapen of heb je ze 's nachts liever niet in bed?

Advertisement