Ouders ontdekken dat hun kind een hazenlip heeft: na vele jaren blijft de transformatie van het kind ontroeren

Janine image
door Janine

07 December 2018

Ouders ontdekken dat hun kind een hazenlip heeft: na vele jaren blijft de transformatie van het kind ontroeren
Advertisement

In sommige landen is de hazenlip een neonatale misvorming die met abortus wordt opgelost; veel vrouwen besluiten hun zwangerschap te beëindigen vanwege problemen in verband met het gebrek aan cohesie van de huid. Afhankelijk van de ernst kan de gespleten lip gesloten worden met een operatie, ook al kunnen er in de eerste levensjaren moeilijkheden zijn met praten, eten en ademen.

Sara Haller en haar man Chris ontvingen het nieuws dat hun zoon een hazenlip had een paar weken voor zijn geboorte; ze dachten er niet eens aan om de zwangerschap af te breken, en het is de beste keuze die ze hadden kunnen maken. Dit is hun verhaal.

Advertisement

De echografie toonde aan dat de baby een hazenlip had; de artsen hebben de ouders gewaarschuwd voor de risico's die kunnen voortvloeien uit de misvorming, variërend van problemen bij het spreken tot ademhalingsproblemen.

Advertisement
saheller/Instagram

saheller/Instagram

Sara en Chris weigerden categorisch de zwangerschap te beëindigen. Ze hadden besloten zich aan de laatste hoop vast te klampen, in een poging om de baby op de wereld te zetten en hem kort daarna te laten opereren.

saheller/Instagram

saheller/Instagram

De twee hebben besloten om enkele foto's op sociale media te publiceren om het bewustzijn van deze misvorming te sensibiliseren, die te vaak wordt overschat.

Toen Brody, zo heet de jongen, werd geboren, hadden Sara en Chris een zeer emotionele ervaring:

"Het is ongelooflijk om je trots te voelen op een kind, ongeacht het fysieke uiterlijk".

Helaas, hoe vaak ook, is de gespleten lip nog steeds een taboe voor velen: de ouders vertellen hoe vaak, tijdens wandelingen, mensen stopten om te vragen wat er met het kind aan de hand was, of hij misschien een ongeluk had gehad.

Positieve ervaringen ontbraken echter niet; toen ze een keer in een restaurant waren gaf een onbekende Chris en Sara een envelop met een cheque van duizend dollar die ze aan de operatie van het kind moesten uitgeven.

Dat geld heeft echt geholpen om de conditie van Brody te verbeteren, omdat de operatie erg duur was; vandaag is Brody een prachtig kind dat nooit ophoudt met lachen, zoals hij dat altijd al heeft gedaan sinds zijn geboorte, toen zijn lippen hem ervan weerhielden te drinken en te eten. Hij is een gelukkig kind, geliefd door zijn ouders die hem altijd hebben geaccepteerd zoals hij is.

Advertisement

Brody is een dapper kind dat binnen een paar weken na zijn geboorte een operatie moest ondergaan; hii moest een post-operatie ondergaan met hechtingen en medicijnen. Maar hij verloor nooit zijn kracht om te glimlachen; de ouders groeiden met hem mee tijdens deze gebeurtenis. Samen begrepen ze het belang van het nooit opgeven van het eerste obstakel, van vertrouwen in de geneeskunde en verder gaan dan het esthetische aspect.

We hopen dat veel andere ouders, zoals Chris en Sara, de moed hebben om geluk te vinden, ook al gaat het leven niet altijd over rozen.

Veel geluk voor dit geweldige gezin!

Advertisement