Respect moet ook na de scheiding doorgaan: het gebaar van deze vader voor zijn ex-vrouw laat ons onze ogen openen

Janine image
door Janine

27 December 2018

Respect moet ook na de scheiding doorgaan: het gebaar van deze vader voor zijn ex-vrouw laat ons onze ogen openen
Advertisement

Hoewel niet alle relaties eeuwig duren, blijft er vaak een gevoel van affectie tussen twee mensen - vooral wanneer er een kind bij betrokken is.

Het delen van ouderlijke verantwoordelijkheden is in feite een diepgaande band, waarop een nieuwe relatie kan worden gebouwd - misschien zelfs beter.

Het verhaal van Brandon Carpenter en zijn ex-vrouw is hier een goed voorbeeld van: ondanks de scheiding aarzelde Brandon niet om de moeder van zijn dochter te helpen.

Advertisement
Brandon Carpenter1/facebook

Brandon Carpenter1/facebook

Brandon is een liefhebbende vader, altijd aanwezig voor zijn prachtige dochter, hoewel hij en haar moeder gescheiden zijn.

Op een dag ging Brandon naar het huis van zijn ex om medicijnen voor het kind te brengen - en op dat moment besefte hij iets waaraan hij nog geen aandacht had geschonken.

"Ik merkte dat de koelkast helemaal leeg was, afgezien van het water".

Advertisement
Brandon Carpenter2/facebook

Brandon Carpenter2/facebook

Brandon was geschokt om wat hij had gezien: hoewel hij wist dat zijn ex-vrouw moeite had om rond te komen, had hij nooit echt begrepen wat dat betekende. Tussen een fulltime baan, de huur, de rekeningen en de afbetalingen van de auto, had de moeder van zijn dochter moeite om eten te kopen.

Brandon voelde dat hij niet onverschillig kon blijven en besloot iets te doen.

Respect moet ook na de scheiding doorgaan: het gebaar van deze vader voor zijn ex-vrouw laat ons onze ogen openen - 3

"Ik ging boodschappen doen om er zeker van te zijn dat ze genoeg eten hadden voor de komende weken"

Brandon schreef en plaatste op Facebook een foto van de ontvangst van de boodschappen, met uitleg over zijn gebaar: "Alleen omdat we niet samen zijn, wil nog niet zeggen dat ik niet voor haar kan zorgen als ze me nodig heeft".

Ook omdat - voegde hij eraan toe - "de moeder van mijn dochter is een goede moeder, ik weet dat zij onze dochter zo goed mogelijk verzorgt, en dat maakt me gelukkig"

Brandon Carpenter3/facebook

Brandon Carpenter3/facebook

Brandon is zich ervan bewust dat niet alle gescheiden ouders hetzelfde zouden doen voor hun ex: "Sommigen denken: ik zorg voor mijn kind, ik maak me niet druk om de moeder - maar dit is een kinderlijke gedachte. Het is tijd om volwassen te worden en je verantwoordelijkheid te nemen in alle aspecten van het leven".

Brandon's bericht heeft de toejuiching van duizenden mensen op Facebook aangetrokken, die hem hebben geprezen voor het gebaar en voor de relatie met zijn ex en zijn dochter. Degenen die twijfelden aan zijn actie, ontbraken echter niet, en zij wilden de juistheid ervan verifiëren en wendden zich tot Good Housekeeping - de supermarkt waar Brandon de boodschappen deed - die het verhaal bevestigde.

Echt een voorbeeldige vader, wat vind jij?

Advertisement