Deze video zal je ogen openen voor de realiteit waar veel kinderen mee geconfronteerd worden

Janine image
door Janine

09 December 2018

Deze video zal je ogen openen voor de realiteit waar veel kinderen mee geconfronteerd worden
Advertisement

De korte film Ian, een verhaal dat onze ogen zal openen, vertelt over het waargebeurde verhaal van een Argentijns kind geboren met een hersenverlamming die zijn spraak en mobiliteit beïnvloedt. Het idee van de korte film werd gelanceerd door de Ian Foundation, naar de naam van het kind, opgericht in 2012 door zijn moeder Sheila met als doel de bevolking te informeren over gehandicapte kinderen en de problemen in verband met pesten en isolement waaraan deze kinderen door hun eigen leeftijdsgenoten lijden.

Advertisement
Gabriela Michetti/Youtube

Gabriela Michetti/Youtube

 

Ian, een verhaal dat onze ogen zal openen probeert uit te leggen wat het betekent om geïsoleerd te leven van de samenleving en gepest te worden alleen maar omdat je er anders uitziet. De korte film wil benadrukken hoe belangrijk het is om deze vooroordelen te doorbreken, die muren die gehandicapte kinderen zoals Ian omringen en hen alleen laten. De waarden die aan de basis staan van dit cinematografische product zijn om ouders te informeren en te onderwijzen over respect en verdraagzaamheid tegenover anderen, omdat in een moderne samenleving als de onze er geen ruimte meer is voor onwetendheid.

De korte film over de geschiedenis van Ian heeft al verschillende filmprijzen gewonnen dankzij de kracht van de boodschap van liefde en sociale insluiting die de beelden in nauwelijks tien minuten doorgeven.

We raden je aan om het te zien, je zult zeker ontroerd raken door dit aangrijpende verhaal.

Advertisement