7 aanmoedigende zinnen die ouders kunnen zeggen om hun kinderen zelfverzekerder te maken

Janine image
door Janine

10 December 2018

7 aanmoedigende zinnen die ouders kunnen zeggen om hun kinderen zelfverzekerder te maken
Advertisement

Ouders drukken op verschillende manieren hun liefde voor hun kinderen uit, ze omhelzen ze, kussen ze, vertellen verhaaltjes of brengen gewoon tijd samen door. Elk van deze kleine gebaren laat, zelfs als ze onbeduidend lijken, een onuitwisbare indruk achter. Heel vaak realiseren ouders zich niet hoeveel een eenvoudig woord, op het juiste moment gezegd, het verschil kan maken op de weg van groei en zelfbewustzijn van de kinderen. We hebben enkele zinnen verzameld die een moeder - en elke ouder in het algemeen - af en toe zou moeten zeggen om de kracht en zelfverzekerdheid van een kind te verhogen.

Advertisement
Gabriela Pinto/Flickr

Gabriela Pinto/Flickr

1. "Je mag doen wat je wilt: ook als je een fout maakt, zal ik je vertrouwen": het is belangrijk voor een kind om te weten dat hij altijd op het vertrouwen van zijn moeder kan rekenen en elke tegenspoed kan aangaan.
2. "Je bent mijn zegen": liefde jegens kinderen is een gevoel dat niet in woorden kan worden beschreven, dat kun je alleen voelen.
3. "Je bent altijd in mijn gedachten": deze woorden zorgen ervoor dat kinderen zich te allen tijde veilig en geborgen voelen.
4. "Je moeder zijn is het mooiste wat me had kunnen overkomen": deze zin maakt de kinderen trots en zorgt ervoor dat ze zich belangrijk voelen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

5. "Je bent een goed mens": deze eenvoudige woorden, die helemaal niet vanzelfsprekend zijn, vergroten het zelfrespect van kinderen die zich meer bewust worden van zichzelf en optimistischer worden.
6. "Je kunt me altijd in vertrouwen nemen": het opbouwen van een vertrouwensrelatie met kinderen betekent voor hen dat ze weten dat ze altijd kunnen rekenen op de steun van hun moeder in elke situatie, zowel positief als negatief.
7. "Ik ben trots op je": deze zin spoort kinderen aan om meer te durven, om hun keuzes uit te voeren en om hun doelen te bereiken, zich ervan bewust dat ze altijd hun moeder naast zich hebben.

 

Advertisement