"Ik help mijn vrouw niet": een echtgenoot geeft een levensles aan mannen die niet aan het huishoudelijk leven deelnemen - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik help mijn vrouw niet": een echtgenoot…
15 mensen die trots al hun fysieke bijzonderheden lieten zien zonder zich onbegrepen te voelen 15 vrouwen die in totaal andere mensen zijn getransformeerd met de magie van make-up

"Ik help mijn vrouw niet": een echtgenoot geeft een levensles aan mannen die niet aan het huishoudelijk leven deelnemen

03 November 2020 • Door Janine
4.274
Advertisement

Een eerlijke en rechtvaardige verdeling van huishoudelijke taken binnen een al dan niet getrouwd stel lijkt het uitgangspunt te zijn waarop een relatie zich op een gezonde manier en zonder enige vorm van rancune kan ontwikkelen. Dit is een thema dat helaas niet zo voor de hand ligt, aangezien de categorie mannen, vaak en gewillig, hun vrouw of metgezellen het huishoudelijk werk laat doen. Dit is zeker niet de regel en we zijn er zeker van dat veel mannen, metgezellen en echtgenoten voor het huis en de kinderen zorgen, net als hun partners. Maar in veel gevallen, wanneer de man de afwas doet of de vloer in de woonkamer dweilt, verwacht hij complimenten te ontvangen voor het uitstekende werk dat hij heeft verricht, niet echt begrijpend dat hun bijdrage niet een eenvoudige ”hulp" aan zijn vrouw is, maar een natuurlijke daad in het leven van een stel. John Hoxie, echtgenoot en toegewijde vader, legt het goed uit in een brief.


foto: Pexels

John Hoxie vertelde een verhelderende anekdote in een open brief die hij op internet wilde delen. Een anekdote over zijn relatie met zijn vrouw. De man beschreef hoe hij op een avond een vriend thuis had uitgenodigd voor het avondeten, en op een gegeven moment zei: "Excuseer me 5 minuten, ik ga even afwassen en ben zo terug". De vriend keek hem aan alsof hij water zag branden en voegde er toen verbaasd aan toe: "Ok, fijn dat je je vrouw helpt, dat doe ik bijna nooit, want die keren dat ik het doe krijg ik nooit ook maar enige voldoening. Zo dweilde ik laatst de vloer, maar er kon geen bedankje vanaf.” Geconfronteerd met dergelijke verklaringen, vond John het gepast om de realiteit aan zijn vriend uit te leggen.

foto: Pexels

"Ik help mijn vrouw niet", begon John uit te leggen, "mijn vrouw heeft geen hulp nodig, ze heeft een partner nodig. Ik ben ook haar partner in het huishouden, want er zijn taakverdelingen." Als er andere woorden nodig waren om het concept duidelijk te maken, dan zijn het deze: "Ik help mijn vrouw niet om het huis schoon te maken, want ik woon daar ook en dus moet ik het ook schoonmaken. Ik help mijn vrouw niet om te koken, want ik wil ook eten dus zal ik ook moeten koken. Ik help mijn vrouw niet met de afwas na het eten, omdat ik die borden ook gebruik. Ik help mijn vrouw niet met de kinderopvang, want het zijn ook mijn kinderen en het is mijn taak om een ​​goede vader te zijn. Ik help mijn vrouw niet om de was te doen, op te hangen of op te vouwen, want de kleren zijn van mij en ook van mijn kinderen. Ik ben geen "helper" in huis... ik maak deel uit van het huis!" En wat betreft de vermeende lof waarover zijn vriend het had, vroeg John expliciet: “Wanneer was de laatste keer dat je, nadat je vrouw klaar was met het huis schoonmaken, de was had gedaan, de lakens verschoond, de kinderen gewassen, het eten gekookt had, "dank je wel" tegen haar hebt gezegd?

Advertisement
foto: Pexels

Misschien zit het probleem hem in de basis van onze samenleving: misschien is tot dusverre de verkeerde boodschap overgebracht dat voor sommige mannen alles als vanzelfsprekend is, omdat hen is geleerd dat ze om bepaalde dingen te krijgen niet verplicht zijn een vinger uit te steken.

De sleutel tot een vreedzaam en gelijkwaardig leven binnen een relatie is om er echt voor elkaar te zijn. John's advies, een gewone man die van zijn vrouw houdt, is precies dit: “Geef haar een compliment, precies zoals jij geprezen wilde worden, met dezelfde intensiteit. Help haar een handje, gedraag je als een echte metgezel, geen gast die alleen komt eten, slapen, wassen en aan haar behoeften voldoet. De echte verandering in onze samenleving begint bij ons thuis: laten we onze zoons en dochters het echte gevoel van gemeenschap leren!”

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt