Reis zoveel mogelijk: geld kan terugkeren, tijd en emoties niet

Janine image
door Janine

09 Januari 2020

Reis zoveel mogelijk: geld kan terugkeren, tijd en emoties niet
Advertisement

Eenieder van ons heeft dromen. Soms slagen we erin, vroeg of laat, om ze te vervullen; andere misschien niet. Het belangrijkste, zoals we vaak zeggen en ervaren, is het te proberen, want alleen op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we geen spijt zullen hebben.

Het is niet alleen een manier van zeggen. Neem bijvoorbeeld reizen, een van de meest voorkomende dromen van veel mensen. Vaak wordt het uitgesteld wegens tijdgebrek of uit angst om te veel geld uit te geven, maar zijn we er echt van overtuigd dat dit de juiste houding is? Reizen is een aspect van het leven wat je jezelf nooit mag ontzeggen.

via Psychology Today

Pexels

Pexels

Reizen betekent tenslotte leven, ten volle genieten van alles wat de wereld ons biedt. De natuur, andere scenario's dan die van ons, mensen, voedsel, gewoonten: een leven lang op één plek blijven, alleen omdat het ons misschien een veilig en beschermd gevoel geeft, is ongetwijfeld een reductieve houding, omdat we er blind van worden.

We observeren niets meer, we nemen alles als vanzelfsprekend aan, en alleen het ervaren van een reis, met de verrijking die het met zich meebrengt, zal ons met andere ogen laten “zien” wat we om ons heen hebben.

Het verbreden van de horizon betekent bovendien dat we het andere leren kennen, wat ver weg is en wat ons ook ongelooflijk lijkt. Eenmaal thuis zullen we ons avontuur opnieuw beleven en herinneringen voor het leven met ons meenemen. Of ze nu mooi of lelijk zijn. Reizen is een unieke kans om echt te leven, een fantasie te realiseren, afgeleid te worden en je te verwonderen: allemaal dingen die elk mens nodig heeft om een ​​beter persoon te worden.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het is waar: om te reizen heb je tijd en geld nodig. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan echter iedereen zijn eigen avontuur, zijn persoonlijke ruimte in de wereld construeren en ervan genieten, zelfs op een voordelige manier. Bovendien moeten degenen die de mogelijkheid hebben om geld opzij te zetten, altijd onthouden dat het besteden aan een reis niet betekent dat het wordt verspild. Integendeel: het betekent dat ze vrucht dragen, voor een ongelooflijke waarde.

Hetzelfde geldt voor tijd: met een beetje moeite is het altijd mogelijk om een dag of twee uit te trekken om te ontsnappen aan het dagelijkse leven en van de plaatsen die ons te krap zijn. Het geld besteed aan onvergetelijke ervaringen keert terug, terwijl de tijd van ons leven onverbiddelijk verdwijnt. Daarom is het absoluut essentieel om het op de beste manier te gebruiken. Dus pak je koffers en denk niet te veel na: ben je klaar om te gaan leven?

Pixabay

Pixabay

Advertisement