De oorsprong van de Kerstster; een mooi verhaal om op de meest magische nacht van het jaar te vertellen - BekijkDezeVideo.nl
x
De oorsprong van de Kerstster; een mooi…
Het verlies van een ouder is het verlies van een deel van onszelf: we zijn nooit volwassenen genoeg om er zonder te lijden mee om te gaan 10

De oorsprong van de Kerstster; een mooi verhaal om op de meest magische nacht van het jaar te vertellen

11 December 2018 • Door Janine
6.776
Advertisement

Elk jaar staan de huizen vol met kerststerren, de prachtige plant met rode bladeren, symbool van de kerstperiode; het is de gewoonte het kado te doen of je huis tijdens de feestdagen mee te versieren. Maar waarom wordt deze plant geassocieerd met de feeestdagen?

Het verhaal heeft te maken met Mexico, de plaats waar de Poinsettia - de andere naam waarmee de Kerstster bekend is - vandaan komt. Een leuk verhaal om tijdens Kerstmis aan je familie te vertellen.


foto: maxpixel.net

In Mexico brengen families kerstavond in de kerk door; tijdens de ceremonie brengt iedereen geschenken aan het kindje Jezus, net zoals de drie koningen deden.

Ook Pablo, een kind dat in een klein plaatsje in Mexico woonde, vond het leuk om mensen in de rij te zien staan die een kleinigheidje achterlieten bij het altaar; fruitmanden, speelgoed, kostbare voorwerpen, kleding... Iedereen gaf wat hij kon missen.

Pablo was erg arm en vond het heel erg dat hij niets aan het kindje Jezus kon geven. Terwijl hij wachtte tot iedereen een geschenk achterliet, zocht hij zijn toevlucht in een hoek van de kerk, overweldigd door schaamte; hij wilde niet dat iemand hem met lege handen zag en hem voor een onbeschoft kind zou aanzien.

In het donker begon Pablo stil te huilen, om niet gehoord te worden; plotseling besefte hij dat iets helders en roods uit zijn tranen vorm kreeg. Zijn tranen droogden op de vloer en werden een prachtige roodbladerige plant. Pablo begreep toen dat de plant een geschenk van God was, hij pakte het op en bracht het dicht bij het altaar, tot verbazing van alle aanwezigen.

Niemand had ooit zo'n mooie bloem gezien. Sindsdien begon iedereen kerststerren mee te brengen in de nacht van de geboorte van Jezus: de kerk werd elke keer omgetoverd in een rode loper die in het donker scheen.

De traditie duurt al eeuwenlang en ook vandaag nog, met Kerstmis, hebben we de gewoonte de Poinsettia in huis te halen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt