Het geheim om goed te leven? Op je vaardigheden rekenen... en van niemand iets verwachten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het geheim om goed te leven? Op je vaardigheden…
6 dingen die je volgens de Dalai Lama moet doen om jaloezie en negatieve energie te bestrijden

Het geheim om goed te leven? Op je vaardigheden rekenen... en van niemand iets verwachten

Door Janine
1.144
Advertisement

Vaak willen we in anderen antwoorden vinden op de onzekerheden van het leven waar we ons druk om maken, we zouden graag willen dat anderen onze problemen oplossen, om ons iets te geven dat ons een goed gevoel geeft. Deze emotionele toestand is een psychologisch mechanisme dat autonoom en onbewust opereert. Het is een schreeuw om hulp die we lanceren aan degenen om ons heen die niet altijd in staat zijn om de aard van onze zorgen volledig te begrijpen.

Soms snapt degene naast ons niet op welke manier hij ons kan helpen, niet omdat hij het niet wil, maar omdat alleen wij, die op dat moment leven, in staat zijn om de meest geschikte oplossingen te vinden. Afhankelijk zijn van een ander helpt ons niet en staat ons niet toe om beter te leven, maar geeft eerder aanleiding tot een soort vicieuze cirkel, dus elke keer verwachten we hulp van iemand, zonder iets te doen en zonder op onze eigen vaardigheden te vertrouwen.

Wanneer we alleen zijn, maken we het overlevingsinstinct in ons wakker, wat ons ertoe dwingt vooruit te gaan, het geeft ons kracht en motiveert ons om de innerlijke vrede te bereiken die we nodig hebben. Vanaf dat punt moeten we door gaan en niet wachten tot iemand anders voor ons opkomt.

Leren alleen op jezelf te vertrouwen betekent dat de ware scheppers van ons geluk en onze vrijheid wijzelf zijn en niemand anders, verantwoordelijk voor de keuzes die we maken, voor de wegen die we nemen, voor wat we denken. We moeten leren onszelf als iets belangrijks te beschouwen, te waarderen en op de eerste plaats te zetten. Dit betekent niet dat we op een individualistische en egoïstische manier moeten leven, maar dat we een balans tussen de twee moeten vinden.

Het is waar dat we zonder anderen onszelf zouden verliezen, maar niet op onszelf kunnen rekenen, zou de grootste ramp zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt