Enkele aspecten die de mooie relatie tussen een tante en een nichtje kenmerken

Janine image
door Janine

14 December 2018

Enkele aspecten die de mooie relatie tussen een tante en een nichtje kenmerken
Advertisement

Door een reeks sociale processen, zien we nu een geleidelijke vermindering van zeer grote gezinnen, die waarin twee of drie generaties dagelijks samenleven en dagelijkse activiteiten en taken delen. En dat is heel jammer, want er zijn fundamentele educatieve figuren die het risico lopen op de tweede plaats te komen. Waaronder ooms en tantes, die op substantiële wijze bijdragen aan de groei van een kind, dankzij hun voortdurende voorziening van prikkels. We willen ons in detail concentreren op de figuur van de tante, die soms de rol van moeder speelt, soms de rol van een vriendin.

via You Are Mom

Advertisement
makelessnoise/Flickr

makelessnoise/Flickr

De relatie die een tante kan hebben met haar neefjes en nichtjes is heel anders dan met die van hun ouders. De laatstgenoemden zijn veel minder tolerant en meer afgeleid door de behoeften van het dagelijks leven. Hen wacht de taak voor het bieden van de praktische behoeften van het gezin - niet alleen voor het vermaak - ze kunnen zich overgeven aan het spel, maar blijven altijd waakzaam voor de verplichtingen. In vergelijking met een moeder kan een tante een zorgeloze vriendin worden waarmee hij plezier kan maken en meer creatieve bezigheden kan doen, zonder al te veel aandacht te schenken aan schema's of wanorde.

Van nature is een tante een figuur die emotioneel erg dichtbij is, maar tegelijkertijd "buiten" de familie, omdat ze meestal niet op permanente basis met haar neefjes en nichtjes leeft. Dit betekent dat je ook de meest delicate geheimen kunt bekennen, misschien wel degenen die je liever niet aan je ouders vertelt.

Advertisement
Enkele aspecten die de mooie relatie tussen een tante en een nichtje kenmerken - 2

Als externe figuur brengt de tante een frisse wind door het huis, omdat het interesses, prikkels en initiatieven heeft die anders zijn dan die van de ouders. Met haar kunnen de kinderen experimenteren met verschillende soorten hobby's, misschien door meer culturele of hoe dan ook nieuwe opties te kiezen met betrekking tot het dagelijks leven.

De figuur van de tante - en in het algemeen ooms en tantes - is daarom die prachtige mix tussen vriendschap en bescherming: met haar komen de kinderen uit de comfortzone vertegenwoordigd door hun ouders en voelen ze zich vrij om zichzelf te zijn, hun persoonlijke interesses en facetten van hun persoonlijkheid ontwikkelend.

Advertisement