Kinderen kunnen de drijvende kracht zijn om door te gaan, ondanks twijfels en moeilijkheden

Janine image
door Janine

18 December 2018

Kinderen kunnen de drijvende kracht zijn om door te gaan, ondanks twijfels en moeilijkheden
Advertisement

De liefde van ouders voor hun kinderen is iets dat moeilijk uit te leggen is: er zijn emoties en stemmingen die moeten worden ervaren in de eerste persoon om volledig begrepen en gedeeld te worden. Wanneer je kinderen hebt, zijn de gevoelens die je hebt, net als liefde, alsof ze innerlijk op een grotere en krachtigere manier weerklinken dan normaal. Dit gebeurt omdat kinderen, onze eigen wezens, meer redenen geven om verder te gaan en om iets te doen.

via milibrodeideas.com

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Als je kinderen hebt, zit er iets in je waardoor je bereid bent alles voor ze te doen, wat dan ook. Ouders voelen zich goed als hun kinderen gezond zijn, en omgekeerd. Als er momenten van spanning of moeilijkheden zijn, nemen kinderen dat onmiddellijk waar en alleen al hun aanwezigheid helpt je om je beter te voelen en moeilijkheden te overwinnen.

Ouder worden betekent jezelf verrijken met nieuwe emoties, je levensvisie veranderen, voor anderen leven, het betekent 's morgens opstaan met de gedachte dat je kind klaar is om naar school te gaan of dat hij/zij veilig en wel naar huis is teruggekeerd na een feestje. Ouder zijn betekent altijd en onvoorwaardelijke liefde, omdat kinderen een deel van onszelf zijn en het resultaat is van ongeëvenaarde liefde.

Advertisement