10 persoonlijke overwinningen die kunnen plaatsvinden na een traumatische ervaring te hebben beleefd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 persoonlijke overwinningen die kunnen…
De wonden in de harten van de kinderen veroorzaakt door een afwezige moeder Enkele redenen waarom vrouwen met het sterrenbeeld Steenbok het meest

10 persoonlijke overwinningen die kunnen plaatsvinden na een traumatische ervaring te hebben beleefd

Door Janine
83.887
Advertisement

Het leven heeft - helaas - niet alleen momenten van vreugde en sereniteit voor ons in petto; soms lijkt het erop dat problemen zich opstapelen of dat we rampen aantrekken. In werkelijkheid is elk type ervaring een integraal deel van het bestaan, en vaak zijn het juist de onaangename en pijnlijke ervaringen die ons in staat stellen om vooruit te komen.

Omgaan met een trauma betekent een situatie onder ogen zien die de normaliteit van ons leven destabiliseert: daarom zijn er nieuwe hulpmiddelen nodig om dit te overwinnen.

Aspecten van onze persoonlijkheid die we niet wisten, duiken op en dit hernieuwde zelfbewustzijn wordt weerspiegeld als een licht op alles wat ons omringt. We voelen ons en zijn sterker, omdat we op de proef zijn gesteld en ondanks het lijden zegevierden.

Dit zijn de 10 persoonlijke veroveringen die resulteren in het overwinnen van een trauma.

foto: pixabay

1. Meer empathie. Het overwinnen van een traumatische gebeurtenis versterkt het empathisch vermogen van degenen die het ervaren; het is alsof lijden je gevoeliger maakt voor de gemoedstoestand van anderen. Een capaciteit die uitermate nuttig is bij het leggen van relaties met anderen.
2. Groter doorzettingsvermogen. Degenen die een negatieve ervaring hebben beleefd, zullen zich de details van elke situatie beter kunnen voorstellen, en ook de gevolgen ervan: in feite zullen ze de leugens en uitvluchten kunnen "aanvoelen".
3. Intuïtiviteit. De grotere empathische capaciteit van diegenen die een trauma hebben overwonnen, stelt hen in staat om voorbij de schijn van dingen te "kijken", en voelen precies de verborgen gemoedstoestand van de mensen waarmee ze in contact komen.

foto: maxpixel

4. Effectieve communicatie. De nieuwe gevoeligheid die is verkregen als gevolg van een pijnlijke gebeurtenis, maakt het mogelijk om intense emotionele ervaringen op de best mogelijke manier en tot in de kleinste details te beschrijven.
5. Het vermogen om alleen te zijn. Het waarderen van eenzaamheid is precies dat wat degene die een trauma heeft meegemaakt: deze toestand maakt het in feite mogelijk om beter contact te maken met je innerlijke zelf.
6. Grote vrijgevigheid. Alleen degenen die hebben geleden, kennen de diepe waarde van het geschenk, dat degenen die het aanbieden vult. Anderen op een ongeïnteresseerde manier helpen om hun nieuwe vaardigheden en bronnen ten dienste te stellen van anderen en een betere wereld te bouwen.

Advertisement
foto: pixabay

7. Vriendelijkheid van geest. Degenen die een moeilijke ervaring hebben gehad, behandelen anderen altijd met respect, omdat ze zichzelf niet beter vinden dan anderen: ze hebben de nare verrassingen van het leven zelf meegemaakt.
8. Onthechting van materiële dingen. Iemand die geleden heeft, kent de authentieke waarden van het leven en weet dat ze niet gekocht kunnen worden. Geluk komt niet van objecten, maar van binnenuit: de vreugde van het delen met anderen - vrienden of vreemden - en een steeds nieuw bewustzijn van zichzelf.
9. Maximale betrouwbaarheid. Iedereen die een traumatische ervaring heeft meegemaakt, is een authentiek persoon, die zegt wat hij denkt: je kunt op hem rekenen, omdat hij weet wat je echt voelt.
10. Goede manieren. De verhoogde gevoeligheid van degenen die geleden hebben, maakt hen bijzonder geneigd goede manieren te gebruiken om anderen aan te spreken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt