Leer niet te klagen en wees dankbaar voor wat je hebt: alleen dan kun je zeggen dat je spirituele volwassenheid hebt bereikt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Leer niet te klagen en wees dankbaar…
De peetvader en de peetmoeder zijn belangrijk in het leven van een kind: dit zijn hun verplichtingen Een opvliegende vader heeft een negatieve invloed op de cognitieve en emotionele ontwikkeling van zijn kinderen

Leer niet te klagen en wees dankbaar voor wat je hebt: alleen dan kun je zeggen dat je spirituele volwassenheid hebt bereikt

1.978
Advertisement

Leer te zwijgen, niet te klagen en altijd dankbaar te zijn voor wat je hebt behaald of ontvangen. Alleen op deze manier kun je bereiken wat spirituele volwassenheid wordt genoemd. Je bent spiritueel volwassen als je toegeeft om fouten te maken, je leert je te verontschuldigen en niet te spelen met wat belangrijk is, wanneer je je realiseert dat iemand hulp nodig heeft en hem te hulp snelt. Je bent spiritueel volwassen, ook als je anderen niet aanzet tot wraak, als je op zoek bent naar de beste manier om je wonden te genezen.

De spirituele volwassenheid stelt ons vervolgens in staat om selectiever te zijn, met het besef dat er weinig mensen zijn op wie we kunnen rekenen en dit ons tot goede vrienden maakt, empathisch zonder iets terug te willen.

Geestelijk volwassen zijn betekent ook niet langer oordelen naar de schijn, niet langer de pijn van anderen meten volgens de eigen schaal, je niet bemoeien met de keuzes van anderen, maar deze respecteren.

Spirituele volwassenheid is de status die ons in staat stelt plezier te ervaren door alleen te zijn en ons onder te dompelen in een moment van diepe vrede en verbinding met onze ziel.

Maar hoe bereik je een spirituele volwassenheid?

foto: pexels

Na een vermoeiende reis, na ups en downs en met eigen kracht obstakels te hebben overwonnen. Spirituele volwassenheid wordt bereikt wanneer iemand leert van zichzelf te houden, zijn grenzen te herkennen zonder ze te haten, wanneer de nutteloze schuldgevoelens van je afvallen, wanneer je je eigen fouten vergeeft en je energie gebruikt om iets te verhelpen, wanneer je begint om niet alleen voor jezelf te bidden, maar bovenal voor anderen.

Geestelijk volwassen zijn zal ons wegleiden van negatieve mensen, niet langer geloven in valse beloften, anderen niet benijden, maar alleen onszelf willen verbeteren, bedanken voor het immense geschenk dat het leven is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt