Soms moeten twee mensen uit elkaar gaan om zich te herinneren hoe goed ze het samen hadden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Soms moeten twee mensen uit elkaar gaan…
20 beroemde zinnen van Pablo Neruda over de liefde en het leven Teleurstellingen zijn er om je ogen te openen, niet om je hart te laten sluiten

Soms moeten twee mensen uit elkaar gaan om zich te herinneren hoe goed ze het samen hadden

Door Janine
4.010
Advertisement

Je maakt ruzie, je maakt het weer goed, je deelt het dagelijkse leven tussen ups en downs en dan, uiteindelijk, breekt er iets, bepaalde fouten van de ander beginnen te wegen als rotsblokken, eenieder lijkt zijn eigen weg te gaan terwijl ze onder hetzelfde dak blijven wonen, kortom, er komen scheurtjes in het lange en gelukkige leven, totdat het breekt en er besloten wordt om te scheiden.

Een scheiding is nooit een gemakkelijke keuze, zowel voor degene die ervoor kiest als degene die het ondergaat, omdat het lijden en een gevoel van mislukking met zich meebrengt, maar niet altijd betekent een scheiding het einde van een liefdesrelatie. Integendeel, er zijn stellen die zodra ze uit elkaar zijn, elkaar weer ontdekken, juist doordat ze niet bij elkaar zijn.

Zodoende hebben we een ander perspectief, dat we onze fouten gaan heroverwegen, hoe de andere persoon belangrijk is geweest in ons leven en de leegte die we nu voelen. Het komt niet zelden voor dat een paar na een periode van scheiding weer bij elkaar komt, met een groter besef van wat het werkelijk betekent om opnieuw voor de tweede keer voor elkaar te kiezen,  de relatie nog een kans te geven. En vaak is deze relatie bestemd om langdurig te bestaan, omdat het er volwassener uit is gekomen.

Natuurlijk, er zijn stellen die eenmaal gescheiden niet bij elkaar terugkomen, omdat deze afstand van elkaar hen misschien heeft doen inzien dat de liefde voorbij is, maar ook omdat ze, terwijl ze nog steeds genegenheid voelen, zichzelf geen tweede kans kunnen geven.

Het is uiteraard beter om niet op het punt te komen dat je moet scheiden om te begrijpen hoeveel je van elkaar houdt, maar het zou de voorkeur hebben om deze liefde te cultiveren, te voorkomen het door fouten en onverantwoordelijkheid kapot te maken, begrijpen dat wat je hebt, met alle voor en nadelen, iets kostbaars is waar elke dag aan moet worden gewerkt.

Wat zeker pijn doet, is blijven hangen: als je te lang blijft doormodderen, is het beter om de liefde die overblijft niet stuk te maken. Een periode van pauze kan de juiste manier zijn om de puzzelstukjes weer bij elkaar te leggen en - waarom niet - helemaal opnieuw te beginnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt