Werken met een onsympathieke collega kan je slaap bederven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Werken met een onsympathieke collega…
Ons verleden zou een springplank moeten zijn om uit te vliegen, geen bank om op te liggen Deze 60-jarige wendt zich tot een professional om voor eens en voor altijd van haar anonieme look af te komen

Werken met een onsympathieke collega kan je slaap bederven

Door Janine
1.522
Advertisement

Als je 's avonds, hoewel je moe bent, bijna niet in slaap kunt komen, en het grootste deel van de nacht wakker ligt, niet kunt slapen, is de oorzaak vrijwel zeker psychologisch: iets brengt je van slag. Daarom is het nutteloos om met geneesmiddelen het probleem op te lossen; in plaats daarvan zou je moeten proberen de bron van zoveel stress en onrust te begrijpen, te beginnen bij een van de plaatsen waar je het grootste deel van de dag doorbrengt: je werk.

Een studie van de Portland State University stelt dat de relatie met collega's de kwaliteit en kwantiteit van slaap aanzienlijk kan beïnvloeden.

via: Pdx.edu

Het onderzoek, uitgevoerd door hoogleraar psychologie Charlotte Fritz en gepubliceerd in het tijdschrift Occupational Health Science, heeft de extreme gevoeligheid van het brein voor negatieve prikkels onderstreept. Vandaar dat onaangename grappen of ongepast gedrag meer effect hebben dan wat als positief wordt waargenomen.

Dit betekent dat als je de pech hebt om te werken met lawaaierige, sarcastische en onvriendelijke collega's, de herinnering aan hun onaangename gebaren en woorden ons mee naar huis vergezelt, onder de dekens, onze slaap kwellend.

Het effect van deze slechte werkrelaties is zo sterk dat het soms ook de slaap van de partner beïnvloedt, vooral als hij ook in dezelfde sector werkt; in dit geval kan hij in feite de ergernis die die collega je geeft beter begrijpen, tot het punt dat hij die als de zijne ervaart en hem "absorbeert" door osmose. Het is echter ook waar dat de partner een waardevolle hulp kan zijn om een oplossing voor het probleem te vinden.

Aan de andere kant speelt ook de werkgever een beslissende rol om een einde te maken aan elke vorm van negatieve of destructieve houding van werknemers: door middel van een nultolerantiebeleid, iedereen die de sereniteit van de werkomgeving schaadt. Immers, het grootste deel van de dag op een steeds vijandigere plaats doorbrengen, is zeker niet bevorderlijk voor de productiviteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt