Halfbroer en -zus worden verliefd en trouwen ondanks de negatieve oordelen

Janine image
door Janine

09 Januari 2023

Halfbroer en -zus worden verliefd en trouwen ondanks de negatieve oordelen
Advertisement

Ze zeggen weleens dat niets en niemand de liefde kan stoppen. Een overweldigend, sterk, uniek gevoel dat iedereen meesleurt in een wonderlijke draaikolk waaruit het moeilijk is om eruit te komen. Ieder van ons is voorbestemd om een ​​zielsverwant te vinden en zal die vroeg of laat onderweg tegenkomen. Maar wat als de situatie niet ideaal is en juist door de gevoelens tussen twee mensen spanningen ontstaan?

Het is de omstandigheid waarin de twee hoofdrolspelers van dit verhaal zich bevinden. Wat de liefde in de weg stond, in dit geval, was de band van verwantschap die hen verenigde.

via Daily Mail

Advertisement

Matilda en Samuli Eriksson, 23 en 27 jaar oud, ontmoetten elkaar toen hun ouders een relatie begonnen. Halfbroer en -zus en daarna vrienden, was er meteen een grote verstandhouding tussen hen en in het begin leek alles heel rustig, maar toen gebeurde er iets onverwachts.

Met het verstrijken van de dagen en maanden bleven de jongeren elkaar zien en de uitstapjes samen namen toe. Hun vriendschap werd intenser, maar geen van beiden voelde nog iets "romantisch". Toch kwam er diep van binnen iets belangrijks op gang.

"Het was Samuli die de eerste stap zette - vertelde het meisje - en ik moet toegeven dat mijn reactie heel positief was, maar we begrepen meteen dat het niet kon werken". Dus besloten ze om hun eigen weg te gaan en elkaar nooit meer te zien, maar de scheiding was van korte duur. Wat ze voor elkaar voelden was te sterk en ze konden niet anders dan ernaar luisteren.

Advertisement

"Ik wist niet wat ik moest doen - vervolgde Matilda - ik was verscheurd: aan de ene kant hield ik van hem, maar aan de andere kant wist ik dat het niet klopte en was ik bang voor wat anderen zouden denken". Twijfels die bij iedereen zouden zijn ontstaan, maar je hebt geen controle over je hart en zo was het ook voor hen. Nadat ze het obstakel van wantrouwen in wat ze voelden hadden overwonnen, besloten ze zich te laten gaan en hun liefde te leven.

Ze brachten de kwestie natuurlijk met hun ouders ter sprake en zij waren naar verluidt veel begripvoller dan verwacht. Ze accepteerden de relatie en bleken meteen gelukkig te zijn met wat er gebeurde. Door de sereniteit waarmee het nieuws werd ontvangen, konden de twee jonge mensen hun relatie leven en na enige tijd besluiten om te trouwen. De ceremonie vond plaats in Finland, waar Matilda en Samuli, omringd door de genegenheid van hun dierbaren, eeuwige liefde zwoeren.

Een verhaal met een gelukkig einde dat ondanks alles meerdere kritieken heeft gekregen. Veel vrienden en veel gebruikers die zich bewust werden van het verhaal, hebben twijfels geuit over hun band. Maar is het juist om zo'n keuze te bekritiseren en negatief te beschouwen omdat ze halfbroer en -zus zijn?

Wat denk jij ervan?

Advertisement