15 gewoonten waardoor je meteen je mentale kracht zult vinden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 gewoonten waardoor je meteen je mentale…
Door je emoties continu tegen te houden, maak je je lichaam en geest ziek De lengte van je haar kan bepaalde eigenschappen van je persoonlijkheid weerspiegelen

15 gewoonten waardoor je meteen je mentale kracht zult vinden

Door Janine
2.096
Advertisement

Als we nadenken over hoe we voor onszelf kunnen zorgen, beginnen we beter te eten, nemen we een abonnement op de sportschool en misschien doen we een massagesessie. Dit is allemaal goed; we moeten echter niet vergeten om ook voor de mentale en emotionele gezondheid te zorgen.

Want als we psychologisch gezien niet gezond zijn, zal deze ziekte vroeg of laat in het lichaam worden weerspiegeld; omgekeerd, als onze geest gezond is, vertaalt dit zich positief, in een toename van onze productiecapaciteit, een versterking van het immuunsysteem en een hogere levensverwachting.

We raden je aan om deze 15 gewoonten aan te nemen om de geestelijke gezondheid op een eenvoudige manier te verbeteren.

foto: pixabay.com

1. Een wandeling maken. Wandelen is een geweldige en eenvoudige manier om je mentale gezondheid te behouden en te verbeteren, naast de fysieke. Een onderzoek toonde aan dat deelnemers zich na een ochtendwandeling van 20 minuten gelukkiger voelden en dat deze voordelen meer dan 7 uur duurden.

2. Sociaal zijn. Degenen die meer gehecht zijn aan familie en vrienden zijn gelukkiger en leven langer, in tegenstelling tot degenen die alleen wonen en sneller in een depressie terechtkomen.

3. Gewicht heffen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gewichtheffen zo motiverend is dat zelfs depressieve symptomen verdwijnen.

4. Tijd doorbrengen in de openlucht. Frisse lucht en grote, bij voorkeur natuurlijke ruimtes hebben een ongelooflijk positieve invloed op onze geest; daarom is het aan te raden om elke dag wat tijd uit te trekken, ook al zijn het maar 15 minuten, om buitenshuis door te brengen.

5. Mediteren. Zoek elke dag de tijd om te ontspannen, ademhalen en wees gefocust in het hier en nu: mediteer! Maar ook rustig zitten en je concentreren op je ademhaling zal ongetwijfeld voordelen met zich meebrengen.

6. Lachen. Het is algemeen bekend dat lachen goed is voor de gezondheid, niet alleen fysiek, maar ook mentaal: door te lachen komen gunstige chemische stoffen vrij in de hersenen die stress verminderen en het korte-termijn geheugen en leervermogen verbeteren. Daarom is het goed om ernaar te streven om elke dag te lachen, misschien door het kijken naar een grappige film als het niet jouw dag is.

7. Het schrijven van een dagboek. Houd een dagboek bij, en schrijf de dingen op waarvoor je dankbaar bent door te proberen om het glas half vol te zien, zelfs op een donkere dag. Een dagboek zal je helpen om je emoties te uiten, op een gezonde manier te spuien - ook wanneer er geen vrienden in de buurt zijn.

8. Plan leuke activiteiten. Plezier maken helpt je om je goed te voelen. Dit betekent niet dat je elke week iets bijzonders moet organiseren: ook een eenvoudig uitje met vrienden in het weekend kan doeltreffend zijn.

Advertisement

9. Voldoende slapen. Slaap herstelt lichaam en geest: het vermindert het risico op stress, angst, gewichtstoename, hartziekten en nog veel meer. Daarom is het essentieel om te proberen tussen 7 en 9 uur per dag te slapen, met behoud van regelmaat.

10. Gezond eten. Gezond eten is een geweldige manier om je geestelijke gezondheid te verbeteren. Je hebt vitamines en mineralen nodig in hoeveelheden die aan je dagelijkse behoeften voldoen.

11. Iets nieuws leren. Probeer eens in de zoveel tijd iets nieuws - een gerecht, een boek, een sport - het houdt je geest wakker en alert, wat zich vertaalt in een gevoel van algemeen welzijn.

12. Zorg voor een goede houding. Zittend in een gebogen positie of in elkaar gezakt zorgt op de lange duur voor angst, onzekerheid, zwijgzaamheid en vijandigheid. Het is beter om een goede houding aan te nemen, om je humeur te verbeteren.

13. Doe iets voor anderen. Vriendelijkheid en vrijgevigheid belonen degenen die het aanbieden; verschillende onderzoeken hebben aangetoond hoe altruïstisch zijn de angst vermindert en de gemoedstoestand verbetert. Het is niet nodig om een ​​zendeling in Latijns-Amerika te zijn, het is genoeg om vriendelijk en beschikbaar te zijn voor anderen.

14. Jezelf ter discussie stellen. Wanneer je wordt overvallen door negatieve gedachten, is het goed om ze op hun beurt te overvallen: dat wil zeggen, hen onderwerpen aan een gemotiveerde aanval, die, door hen ter discussie te stellen, je op hun waarheidsgetrouwheid test en bekijkt hoe je de situatie op kunt lossen.

15. Beperk blootstelling aan sociale media. Sociale media kunnen een goede manier zijn om contact te houden met mensen en informatie te krijgen, maar je moet er op een goede manier gebruik van maken: nooit overdrijven, omdat je een groter risico op angst en depressie hebt.

Geestelijke gezondheid is een absolute prioriteit, ook omdat het betekent dat je tegelijkertijd zorgt voor de eigen fysieke staat; het vergemakkelijkt en verbetert ook sociale relaties.

Heb je nog steeds twijfels of ben je ervan overtuigd om deze gewoonten over te nemen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt