Een moeder brengt haar pasgeboren dochter mee naar het werk: haar werkgever maakt een foto, maar er ontketend zich een verhit debat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder brengt haar pasgeboren dochter…
Deze prachtige ontwerpen laten ons zien dat liefde tot uitdrukking komt in de kleine gebaren van het dagelijks leven Ik ben sterk, maar ook ontzettend moe

Een moeder brengt haar pasgeboren dochter mee naar het werk: haar werkgever maakt een foto, maar er ontketend zich een verhit debat

Door Janine
37.687
Advertisement

Ouderschap en werken is een beslist actueel onderwerp; helaas is er in veel gevallen geen beleid dat vrouwen beschermt, hen toestaat om te groeien met sereniteit en met de juiste toewijding aan hun jonge kinderen en tegelijkertijd niet te worden afgesneden van het werkcircuit.

Onderstaand verhaal heeft als protagonist een jonge moeder die de "toestemming" van haar werkgever heeft gekregen om haar kind mee naar kantoor te brengen: een gebaar van menselijkheid van het bedrijf of een realiteit die dwingt de kinderen op de tweede plaats te zetten?

Melody mocht tijdens haar zwangerschapsverlof vanuit huis werken, maar al snel moest ze fysiek weer aanwezig zijn op kantoor. Haar werkgever stond haar toe om haar baby mee te nemen, zodat ze op hetzelfde moment borstvoeding kon geven en kon re-integreren op haar werk.

Aan het einde van een stressvolle werkdag, kreeg Melody's werkgever het idee om een foto van haar te maken: Melody zat achter haar bureau, met een zichtbaar vermoeid gezicht, de telefoon aan haar oor, met één hand bezig met aantekeningen maken en met de andere om haar dochter te ondersteunen.

De foto kwam op Facebook terecht waar mensen hun mening over de foto hebben uitgesproken: volgens de werkgever moeten andere bedrijven moeders ook toestaan hun kinderen mee te nemen naar de werkplek, eraan toevoegend dat de eerste maanden van het leven te mooi zijn om ze niet ten volle te ervaren. Aan de andere kant waren er mensen die benadrukten dat aan een bureau werken niet echt de beste manier was om die maanden zo intens te beleven.

Helaas is het verhaal van Melody precies dat van veel andere vrouwen die bij de geboorte van een kind gedwongen worden hun werk en de aandacht voor hun kinderen op hetzelfde niveau te plaatsen: maar het is ook waar dat er veel slechtere situaties zijn, waarin een jonge moeder haar baan kwijtraakt vanwege haar afwezigheid wegens het verlof.

Concluderend is het echter duidelijk dat in veel landen en lokale realiteiten een beleid bestaat dat het juiste belang hecht aan het moederschap, dat het een heel belangrijk moment van vorming vindt (voor moeder en kind) en niet alleen als een periode waar een vrouw afwezig is van het werk.

Wat vind jij van de mogelijkheid om je kinderen mee naar je werk te nemen? Is het beter om ze naar de crèche te brengen of niet?

Tags: VrouwenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt