Kinderen: geen mobiele telefoons voor het 10e jaar, dat zeggen kinderartsen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen: geen mobiele telefoons voor…
Een brief voor jou, die vanuit de hemel voor me zorgt Een hond redt het leven van zijn baasje door hem 3 dagen warm te houden en te beschermen tegen prairiewolven

Kinderen: geen mobiele telefoons voor het 10e jaar, dat zeggen kinderartsen

Door Janine
4.553
Advertisement

Italië had uiteraard geen ander twijfelachtig primaat nodig, maar zelfs wat betreft het gebruik van smartphones staat het op de eerste plaats in Europa. Het meest alarmerende aspect is dat de gemiddelde leeftijd van eigenaren van mobiele telefoons constant daalt, zodat kinderen ze op een steeds jongere leeftijd beginnen te gebruiken en deze jammer genoeg ook misbruiken. Om de aandacht te vestigen op het probleem is er de Italiaanse Vereniging van Preventieve en Sociale Kindergeneeskunde die benadrukt hoe overmatige blootstelling aan magnetische golven van elektronische apparaten het lichaam kan beschadigen, vooral dat van individuen in de groei. In dit verband hebben de specialisten het voorstel gelanceerd om het gebruik van mobiele telefoons op zijn minst tot het 10e jaar te verbieden.

Op dit moment zijn er niet voldoende wetenschappelijke gegevens om de gevolgen van het willekeurige gebruik van mobiele apparaten te bewijzen, maar de situatie is even zorgwekkend. In het algemeen is bekend dat de interactie van het organisme met een elektromagnetisch veld reacties veroorzaakt, zoals de toename van de basale temperatuur als een natuurlijke activering van het biologische systeem. Wanneer dit mechanisme van thermische aanpassing te lang duurt, vindt de necrose en de dood van de cellen plaats. Kinderen hebben skeletweefsels en systemen die nog niet volledig zijn gevormd, dus ze zijn niet net zo afgeschermd als een volwassene zou kunnen zijn. Door de smartphone lang bij het oor te houden of te lang tegen het hoofd aan, worden de hersenen blootgesteld aan grote hoeveelheden elektromagnetisme en wordt het in grote mate "gebakken" net zoals het principe waarmee magnetrons werken.

foto: Pixabay

Naast de potentiële bijwerkingen vanuit fysiek oogpunt, veroorzaakt technologisch misbruik ook schadelijke effecten vanuit een psychologisch oogpunt. Het resultaat is de ontwikkeling van vormen van afhankelijkheid die vergelijkbaar zijn met die voor alcohol, drugs en roken. In veel gevallen zijn agressief gedrag, slaapstoornissen en problemen met het gezichtsvermogen in verband met overmatig gebruik van mobiele telefoons waargenomen.

Als laatste werden er minder sociale vaardigheden gevonden bij de kinderen van tegenwoordig, die uren aan het chatten zijn op sociale netwerken en zichzelf isoleren van de rest van de omgeving in plaats van met hun leeftijdsgenoten om te gaan. Het duidelijke bewijs zit in groepen jongeren die aan dezelfde tafel zitten, en in plaats van met elkaar te praten, met het hoofd naar beneden zitten en de ogen gericht op de schermen van hun telefoons.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt