5 negatieve effecten die het brein ondergaat als je suiker eet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 negatieve effecten die het brein ondergaat…
8 veel voorkomende zinnen die manipulatoren ons vertellen zodat ze ons in hun greep houden 3 gadragingen die het hart van een moeder pijn zouden kunnen doen

5 negatieve effecten die het brein ondergaat als je suiker eet

Door Janine
2.243
Advertisement

Lange tijd werd suiker als een onschadelijke stof beschouwd, zonder schadelijk effect op de gezondheid. Steeds meer onderzoeken hebben aangetoond hoe suiker in excessieve hoeveelheden aanwezig is in sommige voedingsmiddelen en de risico's die verbonden zijn aan de gezondheid.

Onderhand is het bekend dat suiker slecht is: het veroorzaakt obesitas en is verbonden aan hartaandoeningen, kanker en diabetes.

De verontrustende gevolgen van suiker op de hersenen zijn echter niet bekend: dit zijn de belangrijkste.

1. Het veroorzaakt verslaving. Wanneer het door het lichaam wordt opgenomen, geeft suiker grote hoeveelheden endorfine af in de hersenen; dus wanneer we ons verdrietig voelen, voelen we de behoefte om iets zoets te eten. Onthouding van suiker veroorzaakt ernstige hoofdpijn, duizeligheid, spierzwakte, angst en lage bloeddruk; allemaal symptomen die verdwijnen als het lichaam eraan went om het zonder suiker te doen.

2. Het veroorzaakt geheugen- en leerproblemen. Een onderzoek door de Universiteit van Californië heeft de negatieve relatie aangetoond tussen de consumptie van fructose en de vorming van synapsen in de hersenen, wat zou resulteren in een verminderd vermogen om nieuwe verbindingen nieuw leven in te blazen - oftewel leren. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat mensen die fructose gebruiken, lagere niveaus van BNDF hebben (van de hersenen afgeleide neurotrofe factor), wat essentieel is bij het genereren van nieuwe herinneringen en het verwerken van informatie. Het is niet verrassend dat vandaag de dag wordt verondersteld dat er een relatie kan zijn tussen suikerconsumptie en de ziekte van Alzheimer - geclassificeerd als "type 3 diabetes".

foto: pixabay

3. Het beïnvloedt het humeur. Vanwege de effecten van glucose op insuline kunnen suikerpieken depressie, angst en stemmingswisselingen veroorzaken; symptomen die na verloop van tijd kunnen verergeren. In feite stimuleert glucose de hersenen om serotonine vrij te maken; de reserves van deze neurotransmitter zijn echter beperkt en, indien permanent vrijgegeven, zal de hoeveelheid serotonine lager zijn. Dit betekent dat het steeds moeilijker zal worden om positieve emoties te voelen.

4. Je krijgt honger. Glucose voorkomt de oxytocine-neurotransmitter die, onder andere, het gevoel van verzadiging naar de hersenen stuurt - om goed te functioneren, met voorspelbare gevolgen voor de lichamelijke gezondheid.

In plaats van snoep van je tafel te willen verbannen, is het echter goed om suiker te doseren, en zijn consumptie op geen enkele manier te overdrijven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt