Deze school heeft een verkoopautomaat geïnstalleerd die boeken verkoopt in plaats van snacks

door Janine

10 Maart 2019

Deze school heeft een verkoopautomaat geïnstalleerd die boeken verkoopt in plaats van snacks
Advertisement

De overmatige consumptie van junkfood en snoep bestrijden door het te vervangen met cultuur: dit is het doel van de staf van een basisschool in Umatilla, in Florida, die een origineel initiatief heeft bedacht om kinderen aan te moedigen om te lezen.

Na het idee van een online bericht, heeft de beheerster van de schoolbibliotheek Susan Caldwell haar medewerkers geactiveerd om een oude refurbished (dwz gecontroleerd en opgeknapt) distributeur van snacks te vinden en deze te vullen met boeken voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

Advertisement
Deze school heeft een verkoopautomaat geïnstalleerd die boeken verkoopt in plaats van snacks - 1

Veel van de boeken zijn door andere instellingen aan de school geschonken, waardoor ze tegen lage kosten kunnen worden verkocht: slechts 50 cent. Het doel is niet om de schoolfondsen te spekken, maar om een virtueuze cirkel te activeren.

Kinderen kunnen boeken kopen door het geld in te voegen, of door speciale "credits" (bulldog-bucks) te gebruiken die leraren hen toewijzen telkens wanneer ze zich correct gedragen, zowel wat betreft de studie als voor de taken en de interactie met de klasgenoten. Wanneer ze een "bedrag" verzamelen die voldoende is om een boek te kopen, geeft Susan Caldwell ze een muntje voor de automaat.

Advertisement
Deze school heeft een verkoopautomaat geïnstalleerd die boeken verkoopt in plaats van snacks - 2

Deze strategie om de aanpak van lezen om te zetten in een kleine uitdaging en het kopen ervan leuk maakt werpt dankzij de distributeur zijn vruchten af: de kinderen lijken enthousiast en hebben het initiatief met veel plezier omarmd.

Wie weet of andere scholen ook besluiten het voorbeeld te volgen, waardoor de pauze een moment wordt waarin cultuur wordt geconsumeerd... in plaats van snoep.

Advertisement