De "lachende depressie": wanneer geluk dient om een diepe droefheid te maskeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De "lachende depressie": wanneer geluk…
Voordat je iedereen een plezier probeert te doen, moet je deze vijf dingen in gedachten houden Geen duur speelgoed: een reis is het mooiste geschenk dat je een kind kunt geven

De "lachende depressie": wanneer geluk dient om een diepe droefheid te maskeren

Door Janine
1.561
Advertisement

Vaak bestaat de neiging om je voor te stellen dat de levens van anderen gelukkiger zijn dan de onze: een fout die we maken dankzij foto's op sociale media, waar mensen altijd lijken te glimlachen, omringd door vrienden, op prachtige plekken.

De waarheid is dat dit een bedrieglijk en in wezen gedeeltelijk beeld van hun leven is, en soms kunnen ze een heel andere realiteit verbergen.

Achter een uitdrukking van opgewektheid, kan een depressieve vorm verborgen zitten, ook bekend als "lachende depressie".

De uitdrukking "lachende depressie" duidt op het fenomeen waardoor een persoon gelukkig lijkt, terwijl hij inwendig lijdt aan depressieve stoornissen. Het is een psychologische aandoening waarvan hij zich misschien niet bewust is, misschien omdat hij weigert de gevoelens en emoties te onderzoeken die hem van binnen onrustig maken - als ware het een teken van zwakte. In deze gevallen is de glimlach een afweermechanisme voor het individu, dat dient om zijn staat voor zichzelf en anderen te verbergen; een masker gemaakt van een actief sociaal leven, een stabiele baan, sport, gezin.

Het belangrijkste symptoom van lachende depressie is verdriet - vanwege een slecht gelopen relatie, een professioneel falen of het gebrek aan een doel in het leven; een gevoel dat kan worden waargenomen als "iets dat niet goed gaat". Andere veel voorkomende symptomen zijn angst, woede, vermoeidheid, prikkelbaarheid, wanhoop. Mensen die hieraan lijden, kunnen ook lijden aan slaapstoornissen, paniekaanvallen, onvermogen om plezier te hebben en verlies van libido.

Soms kunnen zelfs suïcidale gedachten voorkomen: bijzonder gevaarlijk voor deze mensen die de energie hebben om hun intenties te plannen en uit te voeren - in tegenstelling tot degenen die lijden aan klassieke depressie.

Psychotherapie of counseling kan deze mensen helpen omgaan met hun lachende depressie; het belangrijkste is dat ze zich bewust zijn van hun emotionele en psychologische toestand, het accepteren en zich openstellen voor anderen om positief te reageren. Laten we niet vergeten dat de mensen om ons heen blij zijn ons hun hulp en ondersteuning te bieden: laten we ons openstellen voor hen zonder angst, maar met de intentie om ons goed te voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt