Wie tevreden is met zichzelf spreekt geen kwaad over anderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wie tevreden is met zichzelf spreekt…
Waarom is het voor sommige mensen zo moeilijk om toe te geven dat ze ongelijk hebben? Een 10-jarig autistisch kind schrijft een gedicht over zijn toestand: zijn woorden zijn ontroerend

Wie tevreden is met zichzelf spreekt geen kwaad over anderen

Door Janine
1.449
Advertisement

Het gebeurt elke dag dat we met mensen te maken hebben die niets anders doen dan het werk van anderen bekritiseren, met de vinger wijzen en oordelen vellen. Deze personen zijn hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig. Tevreden over jezelf zijn, sereen zijn, je waarde kennen en weten welke kant je op moet betekent gelukkig zijn. Wie zich in deze staat van genade bevindt, hoeft in deze gemoedstoestand van vrede niet slecht over anderen te spreken of ten koste van alles zijn mening te uiten.

Degenen die gelukkig zijn hebben slechts één taak, proberen dat te blijven. Aan de andere kant zijn degenen die niet tevreden zijn met hun werk, hun relatie, hun leven, altijd bereid om iets of iemand de schuld te geven, om "oordelen uit te spreken", zelfs als niemand om hun mening heeft gevraagd. Dit gedrag is niets meer dan een verdedigingsmechanisme, het betekent het negeren of het ontkennen van het ongelukkig zijn, zelfs om het te "verdedigen".

Zodra dit duidelijk is, moeten we proberen om weg te blijven van zulke negatieve mensen, omdat hun invloed schadelijk kan zijn voor onze psychische gezondheid. In het leven is het goed om alleen naar kritiek te luisteren als ze opbouwend en gemotiveerd zijn. Dit laat ons groeien, waardoor we van onze fouten leren en verbeteren.

Iets anders is het wanneer een "duim omlaag" gewoon een manier is om de naaste zonder reden te vernietigen, er genoegen in schept. Om iemands eigen geluk te beschermen moet men onthouden dat de gedachte van anderen overeenkomt met "hun realiteit", niet met die van ons. Mensen hebben alleen macht over onze emotionele toestand als we die aan hen geven. Elk heeft zijn eigen weg, zijn eigen innerlijke universum, dat niemand anders volledig kan begrijpen of ontcijferen. Wat we moeten doen is ons concentreren op ons bestaan, fouten corrigeren en proberen er iets van te leren.

foto: Unsplash

Er zal altijd iemand klaar staan om ons uit te dagen of om ons een etiket op te plakken, maar we moeten onze weg vervolgen door alleen te doen wat wij denken dat goed is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt