Wandelen is de beste manier om de ziel te genezen van negatieve energieën

Janine image
door Janine

10 Maart 2019

Wandelen is de beste manier om de ziel te genezen van negatieve energieën
Advertisement

Wanneer je gestrest, depressief, verdrietig of boos bent, zul je instinctief deze gedachte geformuleerd hebben: "Ik moet een wandeling maken". Wandelen is een veel voorkomende actie en is praktisch voor iedereen toegankelijk, maar het heeft een grote weldoende kracht, zowel voor het lichaam als voor de geest.

Afgezien van de positieve kwaliteiten van bewegen en je wijden aan een vorm van lichaamsbeweging, zorgt wandelen ervoor om de spanning te ontlasten, om de hersenen te "resetten" die worden geblokkeerd door te veel gedachten en emoties. De situaties van het dagelijks leven, tussen wat er op het werk of in de privésfeer gebeurt, zorgen vaak voor negatieve en giftige gevoelens.

via psicoadvisor.com

Wandelen is de beste manier om de ziel te genezen van negatieve energieën - 1

Het gaat om veel energie die een uitlaat nodig heeft, dus niets beter dan naar buiten gaan en wandelen, zodat je de zorgen op de weg achterlaat. Je elke dag minstens een half uur aan dit gezonde ritueel te wijden, betekent wat tijd voor jezelf, een kadootje om het welzijn en de productiviteit te verbeteren.

Wandelen verlicht een slecht humeur, stimuleert je om helderder na te denken en helpt je om je balans te herstellen. Het ideale zou zijn om te kiezen voor een natuurlijke omgeving, een bos of een strand, een plek die ons binnenste de mogelijkheid geeft om onszelf te bevrijden.

Advertisement
Wandelen is de beste manier om de ziel te genezen van negatieve energieën - 2

Chaos en verkeer zijn zeker geen ideale context om angst of woede te verminderen, maar zelfs in het midden van de stad kun je altijd rustige plekjes vinden om jezelf wat dieper adem te laten halen. Lopen is misschien wel de meest goedkope en gemakkelijk uit te voeren vorm van therapie, in staat om de sereniteit te herstellen en de grootte van alle problemen waar we elke dag mee geconfronteerd worden, aan te passen.

Om optimaal te profiteren van je wandeling, is het aan te raden om de telefoon uit te zetten, je te richten op je stappen, op mensen en op wat er in je binnenste zit. Een eenvoudige wandeling kan het plezier van socialiseren herontdekken, bijzonderheden en plaatsen ontdekken die meestal onopgemerkt blijven, en ons eraan herinneren hoeveel kleine dingen tellen.

Advertisement