Dit zijn de signalen om erachter te komen of je iemand voor je hebt die je kunt vertrouwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit zijn de signalen om erachter te…
Een onderzoek bevestigt: het ego van fragiele mannen voelt zich bedreigd door intelligente vrouwen Wanneer iemand van wie we houden overlijdt, leeft hij niet meer naast ons maar in ons

Dit zijn de signalen om erachter te komen of je iemand voor je hebt die je kunt vertrouwen

Door Janine
2.454
Advertisement

Het zou fijn zijn om te denken dat elke ontmoeting de gelegenheid biedt voor een nieuwe vriendschap. Alleen met de tijd kun je er echter achter komen of iemand een verschil kan maken in ons leven en er waarde aan kan toevoegen. Dus de vraag is: hoe begrijp je wie je echt kunt vertrouwen? Het is niet gemakkelijk hier een antwoord op te geven omdat de interacties tussen individuen complex zijn. De perfecte vriend bestaat niet, omdat er geen perfect persoon is. Ook al is het nog niet mogelijk om een echte vriend te ontdekken door hem te onderwerpen aan een test, zijn hier enkele aspecten waar je op moet letten als je iemand leert kennen.

 

 

 

 

Hij toont empathie. Het proberen een ander gezichtspunt te begrijpen vanuit de eigen situatie en zichzelf in de schoenen van anderen te plaatsen, is een grote manifestatie van intelligentie en nederigheid.

Hij weet te luisteren. Een echte vriend vraagt je hoe het met je gaat. En dan wil hij ook het antwoord horen. Mensen die ons toestaan om te praten en ons in vertrouwen nemen door echte interesse te tonen, kunnen het waard zijn om zich vrienden te noemen.

Hij is altijd eerlijk. De waarheid is een geschenk, ook als het pijn doet. Beter iemand die de moed heeft om eerlijk te zijn in plaats van iemand die achter leugens en vleierij schuilt voor onze gunst.

Hij respecteert zijn naaste. Als iemand alle mensen in zijn leven behandelt met correctheid en voldoende aandacht, is de kans groot dat hij hetzelfde met ons zal doen.

Hij deelt dezelfde waarden. Op dezelfde manier over dingen denken, zoals oprechtheid, eerlijkheid en waardigheid, is een goede voorwaarde voor het sluiten van een goede vriendschap.

Hij gedraagt zich met genegenheid. Openstaan, warm zijn, zijn emoties niet verbergen, is echt een goed teken. Het voor zichzelf houden van gedachten en gevoelens, zichzelf nooit blootstellen en een houding hebben die grenst aan manipulatie, zijn dat duidelijk niet.

Hij respecteert de ideeën van anderen. Men kan het oneens zijn, maar zonder de meningen te kleineren van degenen die niet op dezelfde manier denken. In elk individu is er een klein deel van waarheid en wijsheid, ze negeren betekent een kans om te groeien te verliezen.

foto: pxhere

Vaak wordt de term "vriend" te snel gebruikt, terwijl het in plaats daarvan een zeer belangrijke titel en rol is. Denk goed na en weeg de woorden goed af wanneer je de volgende keer de term "vriend" gebruikt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt