14 dingen waar je minstens 50 jaar voor nodig hebt om te leren

Janine

09 Maart 2019

14 dingen waar je minstens 50 jaar voor nodig hebt om te leren
Advertisement

Hoe vaak heeft iemand om ons heen, tegenover onze overdreven en ongerechtvaardigde bezorgdheid, in een poging om ons te laten te ontspannen, voorgesteld dat we "de dingen moeten nemen met filosofie"? Soms is het goed om de problemen te bagatelliseren en ze te minimaliseren om er beter mee om te gaan.

Dit wordt gesuggereerd door enkele citaten van Dave Barry, de Amerikaanse schrijver van de Pulitzerprijs, die enkele dingen opsomt die jaren en jaren in beslag nemen om te worden geleerd en je eigen te maken.

Advertisement
pixabay

pixabay

1. Als ik in één woord de reden zou moeten definiëren waarom de mensheid haar volledige potentieel niet zou kunnen benutten - en nooit zal doen - zou dit woord "ontmoetingen" zijn
2. Nooit, onder geen enkele omstandigheid, mag je in dezelfde nacht een slaappil en een laxeermiddel nemen.
3. Mensen die hun religieuze standpunt met je willen delen, willen bijna nooit dat jij de jouwe met hen deelt.
4. De scheidslijn tussen "hobby" en "geestesziekte" is heel dun.
5. Je moet je carrière nooit verwarren met je leven

Advertisement
pixabay

pixabay

6. Niemand geeft er iets om als je niet goed kunt dansen, dus sta op en dans.
7. De grootste en meest destructieve kracht in het universum is roddel.
8. Lik nooit aan een vleesmes.
9. Je zult nooit iemand vinden die je een sterke en duidelijke motivatie kan geven ten gunste van de zomertijd om energie te besparen.
10. Er is een tijd dat je moet stoppen met hopen dat je verjaardag een evenement is dat relevant is voor andere mensen. Dat moment is wanneer je 11 jaar bent.

Phil Warren/Flickr

Phil Warren/Flickr

 

11. Je vrienden houden van je, hoe dan ook.
12. Het enige dat alle mensen verenigt, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, economische status of etniciteit, is dat we allemaal geloven dat we beter auto kunnen rijden dan anderen.
13. Een persoon die aardig voor je is, maar die een ober slecht behandelt, is geen aardig persoon. (dit is erg belangrijk. Let op, want dit klopt altijd)
14. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Vergeet niet dat een amateur alleen de Ark heeft gebouwd, terwijl een groep professionals de Titanic heeft gebouwd.

Of het nu nuttige adviezen zijn of niet om de verschillende momenten van het leven aan te pakken, deze citaten zullen ongetwijfeld effectief zijn in het toveren van een glimlach op het gezicht van degenen die ze lezen.

Advertisement