7 redenen waarom een Vissen de beste is die je in het leven kunt ontmoeten

door Janine

05 Maart 2019

7 redenen waarom een Vissen de beste is die je in het leven kunt ontmoeten
Advertisement

Vissen zijn het derde dubbele teken van de dierenriem, of die tekens die fungeren als een brug van het ene seizoen naar het andere. In het geval van Vissen zwemmen ze van de koude winter naar de milde lente, en deze verandering dragen ze met zich mee, ook op het gebied van karakter.

Vissen zijn makkelijke mensen, die zich eenvoudig aanpassen aan elke gelegenheid die het leven hen biedt, en telkens een onverwacht wapen laten zien. Met Vissen ben je altijd in goed gezelschap, maar de eigenschappen die hen tot een uitstekend teken maken, houden hier niet mee op: hier zijn alle anderen.

Advertisement

Empathie is hun kracht

Empathie is hun kracht

pixabay

Vissen zijn zeer gevoelige mensen, die zich gemakkelijk in de schoenen van anderen kunnen verplaatsen. Daarom zijn zij de beste mensen om over je problemen te praten of om advies te vragen.

Omdat ze een diepgaande kennis van zichzelf hebben, kunnen ze de stemming van anderen heel goed inschatten, zonder het ooit verkeerd te begrijpen of te onderschatten.

Tegelijkertijd impliceert het vermogen om precies te ervaren wat anderen ervaren, dat Vissen vaak ten prooi zijn aan stemmingswisselingen: ze worden aangestoken door de geest van anderen, daarom moeten ze altijd de juiste maat vinden om zichzelf in dienst te stellen van anderen.

Advertisement

Ze zijn heel gevoelig

Ze zijn heel gevoelig

pixabay

Hun extreme empathie leidt ertoe dat Vissen altijd openstaan voor anderen, bijna op een naïeve manier. Een verkeerd woord of een slecht doordacht gebaar kan het vertrouwen van Vissen in hun vrienden of in hun dierbaren breken.

Van nature hebben ze geen afweermechanismen tegen de slechtheid van mensen en zijn ze geneigd om altijd het goede te zien in anderen. Dit is zeker een verdienste, maar het kost soms ook enkele teleurstellingen.

Je zult versteld staan van de verscheidenheid van hun persoonlijkheid

Je zult versteld staan van de verscheidenheid van hun persoonlijkheid

Marcin Grabski/Flickr

Als je een Vissen leert kennen tijdens verschillende gelegenheden, zie je compleet verschillende versies van dezelfde persoon. Dit komt omdat ze een groot vermogen hebben om zich aan te passen aan de omgeving waarin ze zich bevinden: je kunt een serieuze en elegante Vissen hebben leren kennen en kort daarna de meest opwindende persoon die je ooit hebt gekend.

Maar pas op dat je de verandering niet afdwingt: na een vermoeiende dag op het werk, zal een Vissen niet op een feestje kunnen sprankelen, maar een hersteltijd nodig hebben, die hoe dan ook veel korter is in vergelijking met andere tekens.

Makkelijk te ontmoeten, moeilijk om te leren kennen

Makkelijk te ontmoeten, moeilijk om te leren kennen

Pepe Pont/Flickr

Gezien hun extreme gezelligheid maken veel mensen deel uit van hun leven: met iedereen tonen ze zich open, beschikbaar en vriendelijk, maar dit betekent niet dat ze gemakkelijk hun vriendschap geven. Integendeel, een Vissen echt kennen is heel moeilijk: ze merken oneerlijkheid bij andere mensen op, dus ze hebben de neiging om de kring van mensen te beperken die ze echt kunnen vertrouwen.

Wil je bevriend worden met een Vissen? Wees jezelf, probeer niet meer te bewijzen dan je bent. Vissen waarderen eerlijkheid en transparantie.

Ze dromen met hun ogen open

Ze dromen met hun ogen open

publicdomainpictures.net

Vissen hebben een grote verbeeldingskracht, tot het punt dat ze vaak de grens tussen het echte en het ingebeelde verwarren. Ze hebben een heel abstracte manier van redeneren, waardoor veel mensen ze niet bij kunnen houden.

Het voordeel van dagdromen is dat Vissen niet stoppen bij wat onmogelijk lijkt: ze weten zich vast te klampen aan zelfs de meest lastige mogelijkheid van succes, en slagen vaak op deze manier in hun bedoelingen.

Advertisement

Ze absorberen de energie van mensen en de omgeving om hen heen

Ze absorberen de energie van mensen en de omgeving om hen heen

pexels

Vissen weerspiegelen de energie van hun omgeving: je moet trots zijn als je denkt dat in jouw gezelschap Vissen plezierig en ontspannend zijn, dit betekent dat je positieve energie communiceert. Daarentegen wordt een nerveuze en norse Vissen beïnvloed door iets dat hem dierbaar is, waaruit niets goeds komt.

Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen

Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen

pixabay

Conclusie: Vissen zijn makkelijke mensen, ze passen zich aan elke situatie aan, staan open voor nieuwe mensen en nieuwe ervaringen. Kortom, ze hebben een nomadische geest.

Ze hebben nergens wortels, maar ze kunnen de bagage van herinneringen en waarde overal mee naartoe dragen. Dat is waarom Vissen vaak grote reizigers zijn: het ontdekken van verre plaatsen, gebruiken en mensen laat hen zich levend voelen in de wereld.

Probeer niet de vinnen van een Vissen af te knippen: je creëert alleen afstand!

Advertisement

Vissen? Ongetwijfeld een teken dat je leven zal verrijken!

Vissen? Ongetwijfeld een teken dat je leven zal verrijken!
Advertisement