Elke dag chocolade eten is goed voor je hersenen, dat beweert een Italiaanse studie

Janine

06 Maart 2019

Elke dag chocolade eten is goed voor je hersenen, dat beweert een Italiaanse studie
Advertisement

Als er nooit een reep chocolade in je voorraadkast ontbreekt, of een heerlijke kleine traktatie, is er goed nieuws voor je.

Je weet waarschijnlijk al dat de wetenschap heeft aangetoond dat pure chocolade heel goed is voor de gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Nu lijkt het erop dat chocolade ook gezond is voor een ander orgaan: ons brein!

Hier zijn alle details van dit goede, zeer goede nieuws.

via sciencedaily.com

Advertisement
pexels

pexels

De studie is afkomstig van de Universiteit van L'Aquila, waar een groep onderzoekers opmerkte dat regelmatige consumptie van op cacao gebaseerd voedsel bepaalde aspecten van de hersenfunctie kan verbeteren, waaronder geheugen, aandacht en processnelheid.

Het meest verrassende aspect van het chocoladeonderzoek is dat dit ingrediënt heeft bijgedragen aan het tegengaan van de cognitieve achteruitgang van sommige patiënten met vormen van dementie: "Regelmatige consumptie van cacao en chocolade kan in de loop van de tijd ongetwijfeld effecten hebben op de cognitieve functie", zei een van de onderzoekers.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

Het geheim van chocolade is te vinden in de flavonoïden, verbindingen die aanwezig zijn in cacao, die de functies van de hersenen enorm helpen: flavonoïden verhogen het bloedvolume dat de hippocampus bereikt, een deel van de hersenen dat met veroudering achteruitgaat.

Zoals de onderzoekers zelf opmerken, moeten we op de bijwerkingen van chocolade of, beter gezegd, de ingrediënten die vaak op chocolade gebaseerd voedsel vergezellen letten. In feite kunnen suiker en verschillende toegevoegde vetten zwaar wegen op de dagelijkse calorie-inname.

De oplossing is niet om minder chocolade te eten, maar om de juiste te kiezen: om te genieten van alle voordelen van chocolade, die voortkomen uit de negatieve aspecten, is het beter om elke dag een reep pure chocolade te kiezen!

Advertisement