Oregano: een aromatische plant die rijk is aan vitamines, het bevordert de spijsvertering en reguleert de bloeddruk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Oregano: een aromatische plant die rijk…
Trots, vastberaden en heel genereus: degenen geboren onder het teken Steenbok zijn een ongelezen boek Hij proeft een ijsje met zijn vinger en zet het weer terug: een onnadenkend gebaar in tijden van wereldwijde pandemie

Oregano: een aromatische plant die rijk is aan vitamines, het bevordert de spijsvertering en reguleert de bloeddruk

Door Janine
1.012
Advertisement

Oregano, een aromatische plant met buitengewone culinaire eigenschappen en een onmiskenbare geur, wordt vaak gebruikt in de keuken als ingrediënt van veel hartige gerechten, en in de oudheid werd het beschouwd als een aromatische plant met helende eigenschappen, lang voor de komst van de moderne geneeskunde. Ook vandaag, met de frequente maar matige consumptie van oregano in huis, zijn de voordelen voor ons lichaam duidelijk. Hier zijn er een paar.

foto: Wikimedia
  • Oregano bevordert de spijsvertering: deze aromatische plant bevordert de galstroom naar de spijsverteringsorganen, waardoor de vetten in de darm worden opgenomen en overtollig zuur wordt voorkomen. Bovendien kan het het speeksel verhogen en een goede spijsvertering bevorderen.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen: de aanwezigheid van antioxidanten in oregano gaat cellulaire schade tegen die kan worden veroorzaakt door vrije radicalen.
  • Oregano is antibacterieel: deze aromatische plant bevat antimicrobiële stoffen zoals thymol en carvacrol, effectief tegen verschillende soorten bacteriën en schimmels.
  • Het bevat veel vitamines: oregano bevat vitamine C, E, K en E6, vetzuren en omega 3.
  • Oregano is heel gezond: een bron van essentiële mineralen zoals magnesium en calcium, mangaan en koper, maar ook kalium, ijzer en zink, oregano kan botten versterken en de bloeddruk reguleren.

Gebruikt als ingrediënt in verschillende hartige recepten in de keuken, maar ook bij zuiverende infusies en kruidenthee, is oregano echt een aromatische plant met vele heilzame eigenschappen voor ons lichaam!

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt