Oregano: een aromatische plant die rijk is aan vitamines, het bevordert de spijsvertering en reguleert de bloeddruk

Janine image
door Janine

15 Mei 2020

Oregano: een aromatische plant die rijk is aan vitamines, het bevordert de spijsvertering en reguleert de bloeddruk
Advertisement

Oregano, een aromatische plant met buitengewone culinaire eigenschappen en een onmiskenbare geur, wordt vaak gebruikt in de keuken als ingrediënt van veel hartige gerechten, en in de oudheid werd het beschouwd als een aromatische plant met helende eigenschappen, lang voor de komst van de moderne geneeskunde. Ook vandaag, met de frequente maar matige consumptie van oregano in huis, zijn de voordelen voor ons lichaam duidelijk. Hier zijn er een paar.

via Health Line

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

  • Oregano bevordert de spijsvertering: deze aromatische plant bevordert de galstroom naar de spijsverteringsorganen, waardoor de vetten in de darm worden opgenomen en overtollig zuur wordt voorkomen. Bovendien kan het het speeksel verhogen en een goede spijsvertering bevorderen.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen: de aanwezigheid van antioxidanten in oregano gaat cellulaire schade tegen die kan worden veroorzaakt door vrije radicalen.
  • Oregano is antibacterieel: deze aromatische plant bevat antimicrobiële stoffen zoals thymol en carvacrol, effectief tegen verschillende soorten bacteriën en schimmels.
Advertisement
Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

  • Het bevat veel vitamines: oregano bevat vitamine C, E, K en E6, vetzuren en omega 3.
  • Oregano is heel gezond: een bron van essentiële mineralen zoals magnesium en calcium, mangaan en koper, maar ook kalium, ijzer en zink, oregano kan botten versterken en de bloeddruk reguleren.

Gebruikt als ingrediënt in verschillende hartige recepten in de keuken, maar ook bij zuiverende infusies en kruidenthee, is oregano echt een aromatische plant met vele heilzame eigenschappen voor ons lichaam!

Advertisement