5 goede redenen om de zaden van watermeloenen niet weg te gooien: ze zijn rijk aan gunstige eigenschappen voor de gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 goede redenen om de zaden van watermeloenen…
Deze man heeft een Er worden 's nachts tientallen autobanden op zijn terrein gedumpt: hij vindt de dader en gooit ze voor zijn huis neer

5 goede redenen om de zaden van watermeloenen niet weg te gooien: ze zijn rijk aan gunstige eigenschappen voor de gezondheid

Door Janine
1.684
Advertisement

Wat is een zomer zonder een lekker stuk watermeloen om van te genieten, misschien op het strand, in een schaduwrijke omgeving, na een maaltijd of na een warme dag aan zee? Deze karakteristieke en kleurrijke vrucht is ongetwijfeld een van de meest geliefde van de zomer, een echte hulpbron voor warme dagen en voor alle momenten waarop je iets lekkers en verfrissends nodig hebt.

De watermeloen heeft echter voor sommigen een nadeel: zijn karakteristieke donkere zaden. Er zijn er die er niet te veel aandacht aan besteden, en er zijn er die ze als echt hinderlijk beschouwen, zo erg zelfs dat ze de voorkeur geven aan ander fruit. Maar wat zou je denken als we je vertellen dat deze kleine elementen in werkelijkheid een enorm potentieel voor ons organisme bevatten? Precies, en als je leest over de voordelen van de zaden van de watermeloen, zal je waarschijnlijk van gedachten veranderen en twee keer nadenken voor je ze weggooit.

via: Healthline

De zaden van de watermeloen verbergen het meest voedzame deel van de hele vrucht. Het is in feite niet het karakteristieke rode vruchtvlees waaruit het is samengesteld, maar juist de vervelende donkere elementen. Zou je ze opeten? Als het antwoord ja is, leggen we hieronder uit waarom ze zo goed zijn.

1. Ze bevatten weinig calorieën maar veel voedingsstoffen

Een handvol van deze zaden bevat zeer weinig calorieën, wat goed is voor onze gezondheid en ons figuur. Maar er is nog iets waarom het een echt wondermiddel voor onze gezondheid kan blijken te zijn.

2. Ze zijn rijk aan magnesium

Dit kostbare mineraal is rijkelijk aanwezig in de zaden van de watermeloen. Vanaf een portie van 4 gram krijg je zelfs zo'n 5% van de dagelijkse behoefte binnen. Spieren, botten, immuunsysteem, stofwisseling en hart: deze stof is echt essentieel voor ons welzijn en nu weet je dat je dit ook in de beruchte zaden terugvindt.

3. Ze bevatten ijzer en zink

IJzer is een belangrijk bestanddeel van hemoglobine en het is ook te vinden in de geliefde/gehate watermeloenzaden. Daarnaast is er geen gebrek aan zink, een essentiële voedingsstof voor vele "sectoren" van ons lichaam, inclusief de spijsvertering en het zenuwstelsel.

4. Ze zijn een bron van "goede" vetten

Enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren: volgens studies leveren watermeloenzaden een goede aanvoer van deze stoffen, nuttig om de niveaus van “slecht” cholesterol in het bloed "op afstand te houden" en om het risico op hartaanvallen en beroertes te verminderen.

5. Ze kunnen op veel verschillende en onverwachte manieren worden gegeten

Zou je er ooit aan denken om watermeloenzaadjes 15 minuten op ongeveer 180 graden in de oven te roosteren? Als het antwoord nee is, probeer het dan - het is een van de manieren waarop ze kunnen worden geconsumeerd. Verrijkt met olie en zout, of met suiker en kaneel, kunnen ze lekker en bijzonder zijn om te proberen. Door vervolgens 4 theelepels zaden met water te mengen of te mixen, kun je genieten van een kop thee met watermeloenzaadjes of een voedzame smoothie, te bereiden door ze te verwarmen, te persen en te mengen met melk.

Kortom: de volgende keer dat je een watermeloen eet, denk er dan over na voordat je de zaadjes weggooit: wil je een veel gezonder tussendoortje dan patat en dergelijke, dan heb je nu een alternatief!

Advertisement
foto: Needpix
Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt