Schildklierproblemen: 12 veel voorkomende symptomen die niet moeten worden onderschat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Schildklierproblemen: 12 veel voorkomende…
Deze jongen heeft zijn haar twee jaar lang laten groeien om het aan kinderen met kanker te geven Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen

Schildklierproblemen: 12 veel voorkomende symptomen die niet moeten worden onderschat

Door Janine
14.940
Advertisement

Ons lichaam "spreekt" ons voortdurend aan en informeert ons over onze gezondheidstoestand. Ook als het onzin lijkt, is het goed om zijn boodschappen niet te verwaarlozen, omdat elk orgaan zijn precieze rol heeft. De schildklier is bijvoorbeeld een kleine klier die de productie van het hormoon TH regelt, de hartslag, het metabolisme en de temperatuur reguleert. Soms kan het "te snel" werken, andere keren "te langzaam", waardoor verschillende problemen ontstaan. Hier zijn enkele signalen die het kunnen onthullen.

Hypertensie. Als je vaak hoge bloeddruk hebt is het, voordat je je toevlucht neemt tot specifieke medicijnen en zelfs nadat eten en sporten geen effect hebben gehad, het beste om te controleren of je schildklier in orde is.
Veranderingen in eetlust en in de perceptie van smaken. Hyperthyreoïdie kan een dramatische toename van het hongergevoel geven en smaak en geur doen verliezen.
Gevoel van ongemak in de keel en nek. De schildklier bevindt zich in de nek, dus een gevoel van ongemak in dit deel van het lichaam kan een uiting zijn van een verkeerde werking.
Krampen of spierpijn. Contracturen en pijnen, zelfs zonder intense lichamelijke activiteit, kunnen symptomen zijn van een schildklier die zijn plicht niet vervult.
Fladderend hart. Het klassieke "hartbonken" of extrasystole kan een effect zijn van een teveel aan schildklierhormonen.
Een leeg hoofd. Stress of leeftijd kan bijdragen aan het vertragen van cognitieve vaardigheden, maar als dit meer plotseling en snel gebeurt, moet je je zorgen maken.

foto: Pixabay

Droge huid en breekbaar haar. Een langzamer metabolisme wordt geassocieerd met minder transpiratie met slecht gehydrateerde epidermis. Hetzelfde geldt voor haarverlies als gevolg van de onderbreking van hun natuurlijke groeicyclus.
Gewichtstoename. Als je dikker wordt zonder je eetgewoonten te hebben aangepast, moet de schildklier ook worden gecontroleerd.
Afname van seksuele verlangens. Lage niveaus van het schildklierhormoon zijn gelijk aan een laag libido.
Stemmingsstoornissen. Overproductie of juist schildklierhormoondeficiëntie beïnvloed de niveaus van serotonine, waardoor je je angstig en prikkelbaar voelt, of juist verdrietig en depressief.
Constipatie. Als de normale werking van de schildklier vertraagt of zelfs stopt, wordt het spijsverteringsstelsel ook beïnvloed, waardoor constipatie optreedt.
• Je zo nu en dan "leeg" voelen is normaal, anders wanneer slaperigheid en vermoeidheid constant en lastig beginnen te worden.

Advertisement

Er is ook een methode om een soort zelfdiagnose van de schildklier uit te voeren, kijkend in de spiegel in het onderste deel van de nek, boven de sleutelbeenderen, onder de stembanden. Het hoofd naar rechts kantelen tijdens het slikken kan zwellingen of uitsteeksels vertonen (niet te verwarren met de Adamsappel). Als je uitsteeksels in dit gebied opmerkt, is het raadzaam om de arts te raadplegen. Soms kan een vergrote schildklier ontstaan door knobbeltjes (in de meeste gevallen goedaardig), die altijd goed moeten worden geanalyseerd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt