Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling

door Janine

12 Maart 2019

Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling
Advertisement

Voor een verliefd paar is de komst van een kind de grootste vreugde, de bekroning van hun levensproject. Samen met emotie en geluk is er zeker ook wat angst voor een gebeurtenis die zo nieuw is om mee om te gaan, dus je kunt je voorstellen wanneer in plaats van slechts één kind, ontdekt wordt dat je er "meedere" verwacht. Deze situatie werd ervaren door de 23-jarige Alexandra Kinov en haar verloofde Antonin Kroscen, twee jonge mensen uit Praag in de Tsjechische Republiek.

via telegraph.co.uk

Advertisement
Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling - 1

Antonin en Alexandra hadden al een kind, dus ze waren meteen enthousiast over het nieuws dat hun familie zou uitbreiden, ook al hadden ze nog geen idee "hoeveel".

Het paar was zich ervan bewust dat er de mogelijkheid was van een tweelinggeboorte omdat in beide families al soortgelijke gevallen waren. Na de eerste analyse bevestigden de artsen het, het ging om een tweeling.

Advertisement
Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling - 2

Desondanks wilde de gynaecoloog de echografie nogmaals herhalen omdat hij niet volledig overtuigd was van de respons. Tot hun verbazing ontdekte het echtpaar dat het geen twee, maar drie kinderen waren.

De verrassingen waren echter nog niet voorbij en de volgende herhaling van het onderzoek bracht de jonge mensen tot het inzicht dat ze zelfs vijf kinderen verwachtten. De artssen vermoedden het al, maar hadden gewacht om echt zeker te zijn.

Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling - 3

Uit wat de medische staf heeft gemeld, is een natuurlijke geboorte van een vijfling statistisch gezien mogelijk met een kans van één op verschillende miljoenen.

Het was niet mogelijk om het geslacht van de ongeborenen met vertrouwen vast te stellen omdat de echo's te verwarrend waren vanwege de aanwezigheid van zoveel kinderen. Alexandra besloot te wachten op de bevalling om het met eigen ogen te zien.

Het moment van de bevalling was een historische dag voor het land, Alexandra werd bijgestaan door maar liefst 40 artsen tijdens een keizersnede omdat de bijzondere omstandigheden de situatie behoorlijk ingewikkeld maakten.

Een vrouw wordt bijgestaan door 40 artsen tijdens haar recordbevalling van een zeer lieve vijfling - 5

Antonin kon zijn vrouw niet helpen in het ziekenhuis omdat hij onverwacht vast zat in het verkeer. Zelfs nu nog verwijt hij zichzelf dat hij niet aanwezig was omdat hij er zo graag bij wilde zijn.

Desondanks zette Alexandra vijf geweldige gezonde kinderen op de wereld, vier jongens en een meisje genaamd Alex, Deniel, Martin, Michael en Terezka.

Advertisement

De kinderen van de vrouw was de eerste vijfling die sinds 1949 in de Tsjechische Republiek werd geboren, een gebeurtenis die statistisch gezien eens in de 480 jaar plaatsvindt. De kansen van geboorte zonder complicaties bij de bevalling en in de toekomst voor een gelijkwaardige geboorte zijn 1 op 47 miljoen. Het is nu zes jaar geleden en de kinderen groeien gezond en gelukkig op, en dus vormen ze samen met hun ouders Alexandra en Antonin vandaag een groot en mooi gezin.

Remember Alexandra Kinova, the Czech mum who gave birth to quins? Here they are - and check out their amazing scan...

Pubblicato da Essential Baby su Mercoledì 10 luglio 2013
Advertisement