Ze bewaakten negen maanden lang de buik van mamma: toen de baby arriveerde, was het liefde op het eerste gezicht

door Janine

14 Maart 2019

Ze bewaakten negen maanden lang de buik van mamma: toen de baby arriveerde, was het liefde op het eerste gezicht
Advertisement

De gelukkige mensen die samenwonen met huisdieren weten dat ze een integraal onderdeel van hun gezin zijn: een harig of gevederd lid dat de familie komt verrijken met zijn liefdevolle en opgewekte aanwezigheid.

En op zijn eigen manier, is ook het dier zich ervan bewust; en als familielid neemt hij deel aan alle gebeurtenissen waarbij zijn groep betrokken is, of ze nu gelukkig of verdrietig zijn, hij is er, om troost te bieden of om samen met de anderen blij te zijn.

Als het gezin groeit, zijn ook de dieren gelukkig, zoals blijkt uit de reactie van deze twee honden op de komst van de langverwachte baby.

Advertisement
screenshot 1

screenshot 1

Dit zijn niet zomaar twee honden, maar twee Weimaraners, een prachtig Duits ras, daterend uit de achttiende eeuw: ze werden uitgekozen in opdracht van groothertog Carl August, liefhebber van de jacht.

Maar de Weimaraners zijn veel meer dan jachthonden: ze zijn volgzaam en ongelooflijk intelligent, en ondanks het uitbundige karakter van dit type honden, zijn ze gehoorzaam en dol op hun baasje. Maar het zijn vooral lieve honden en geduldig met kinderen.

Wees niet bang voor de grootte en de jachtoorsprong van deze hond: de Weimaraner houdt van baby's, zoals deze twee exemplaren tonen.

Advertisement
screenshot 2

screenshot 2

Zodra ze begonnen te begrijpen dat de buik van hun baasje steeds dikker werd en het een nieuw klein "familielid" bevatte, waren de twee honden nog liever: ze likten haar buik, lagen er vlak bij en hielden haar gezelschap wanneer ze maar konden, deze honden hebben geprobeerd hun liefde en hun vreugde over te brengen aan de baby.

Stel je voor toen eindelijk de baby werd geboren! Hun aandacht verschoof duidelijk van de buik van het baasje - die ze nooit ophouden lief te hebben - tot dat kleine popje dat bescherming en knuffels nodig heeft en die de eerste en onvervangbare vrienden worden, evenals de beste babysitters.

Onnodig om te benadrukken dat, buiten het ras, elk type hond - maar ook kat - lief en liefhebbend kan zijn met kinderen: zolang hun baasjes hen beiden opvoeden om bij elkaar te blijven - maar vaak is het ook een kwestie van instinct, of "liefde op het eerste gezicht ";)

Advertisement