Volgens de wetenschap is dit het lichaam van een vrouw die mannen het meest waarderen. Ben je het daarmee eens?

door Janine

22 Maart 2019

Volgens de wetenschap is dit het lichaam van een vrouw die mannen het meest waarderen. Ben je het daarmee eens?
Advertisement

Schoonheid is iets subjectiefs, maar ook een cultureel feit, vooral wat betreft vrouwen: het ideaal van vrouwelijke perfectie is in feite radicaal veranderd door de eeuwen heen - als we denken dat de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, scheel was, met kromme benen en een flink maatje meer.

Precies die maat is vandaag de factor geworden van grotere discontinuïteit dan in het verleden: het skinny model - erg dun en een beetje androgyn - heeft in feite het ronde en weelderige van het verleden verdrongen.

Echter, een studie van de Universiteit van Texas heeft deze huidige trend omgekeerd, wijzend op het curvy model Kelly Brook als voorbeeld van "perfecte vrouw".

Advertisement
Kelly Brook

Kelly Brook

Volgens de onderzoekers bezit Kelly Brook - Engelse actrice en model van 39 jaar oud - de kenmerken van de ideale vrouw: ze is 1,68 cm lang en heeft als maten borstomvang/taille/heupen 99-63-91. Ze voegen er ook aan toe dat "Kelly nog nooit plastische chirurgie heeft ondergaan en er prachtig uitziet: haar lichaam ziet er mooi en gezond uit en haar gezicht straalt van geluk."

Een geheel onverwacht vonnis, gezien het debuut van het Britse model, door haar eigen talentscout als "mollig" omschreven, evenals door vele media gedurende haar hele carrière.

Het is duidelijk dat Kelly Brook niet de kenmerken van schoonheid weerspiegelt die wijdverspreid zijn in de mode, de hoofdverantwoordelijke voor de opkomst van het skinny model. Volgens modeontwerper Jennifer Lee zijn de modellen in feite ingehuurd om de lijnen en structuren van de jurken te benadrukken, functies die worden gemarkeerd door slankere mensen; bovendien zou dezelfde charme de aandacht van kleding kunnen afleiden, wiens verkoop daarentegen het doel is van elk modebedrijf.

Advertisement
Kelli Brook/facebook

Kelli Brook/facebook

Wetenschappers beweren echter dat de meeste mannen de voorkeur geven aan een heel ander soort vrouw, zoals Kelly Brook dus. In feite stimuleert een natuurlijk, vol, zacht en weelderig lichaam de aantrekkelijkheid, die afhankelijk is van een van de fundamentele kenmerken van de menselijke natuur, als een index van vruchtbaarheid.

Het natuurlijke instinct dwingt onverbiddelijk tot de voortplanting en reproductie van de soort, daarom is een lichaam dat het idee van vruchtbaarheid beter communiceert onvermijdelijk meer verleidelijk: onbewust zullen mannen daarom worden aangetrokken door fysieke kenmerken die verband houden met vruchtbaarheid, jeugdigheid en goede gezondheid, ongeacht iemands culturele en sociale achtergrond.

Afgezien van de mannelijke voorkeuren, is het belangrijkste punt de gezondheid van de vrouw, die risico loopt zowel door obesitas als door buitensporige magerheid.

Advertisement