Volgens de wetenschap is dit het lichaam van een vrouw die mannen het meest waarderen. Ben je het daarmee eens? - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens de wetenschap is dit het lichaam…
Zo kun je een citroenplant thuis kweken zonder ze in de supermarkt te kopen 7 dingen in je leven die je geheim moet houden, volgens de Hindoefilosofie

Volgens de wetenschap is dit het lichaam van een vrouw die mannen het meest waarderen. Ben je het daarmee eens?

Door Janine
5.188
Advertisement

Schoonheid is iets subjectiefs, maar ook een cultureel feit, vooral wat betreft vrouwen: het ideaal van vrouwelijke perfectie is in feite radicaal veranderd door de eeuwen heen - als we denken dat de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, scheel was, met kromme benen en een flink maatje meer.

Precies die maat is vandaag de factor geworden van grotere discontinuïteit dan in het verleden: het skinny model - erg dun en een beetje androgyn - heeft in feite het ronde en weelderige van het verleden verdrongen.

Echter, een studie van de Universiteit van Texas heeft deze huidige trend omgekeerd, wijzend op het curvy model Kelly Brook als voorbeeld van "perfecte vrouw".

foto: Kelly Brook

Volgens de onderzoekers bezit Kelly Brook - Engelse actrice en model van 39 jaar oud - de kenmerken van de ideale vrouw: ze is 1,68 cm lang en heeft als maten borstomvang/taille/heupen 99-63-91. Ze voegen er ook aan toe dat "Kelly nog nooit plastische chirurgie heeft ondergaan en er prachtig uitziet: haar lichaam ziet er mooi en gezond uit en haar gezicht straalt van geluk."

Een geheel onverwacht vonnis, gezien het debuut van het Britse model, door haar eigen talentscout als "mollig" omschreven, evenals door vele media gedurende haar hele carrière.

Het is duidelijk dat Kelly Brook niet de kenmerken van schoonheid weerspiegelt die wijdverspreid zijn in de mode, de hoofdverantwoordelijke voor de opkomst van het skinny model. Volgens modeontwerper Jennifer Lee zijn de modellen in feite ingehuurd om de lijnen en structuren van de jurken te benadrukken, functies die worden gemarkeerd door slankere mensen; bovendien zou dezelfde charme de aandacht van kleding kunnen afleiden, wiens verkoop daarentegen het doel is van elk modebedrijf.

Wetenschappers beweren echter dat de meeste mannen de voorkeur geven aan een heel ander soort vrouw, zoals Kelly Brook dus. In feite stimuleert een natuurlijk, vol, zacht en weelderig lichaam de aantrekkelijkheid, die afhankelijk is van een van de fundamentele kenmerken van de menselijke natuur, als een index van vruchtbaarheid.

Het natuurlijke instinct dwingt onverbiddelijk tot de voortplanting en reproductie van de soort, daarom is een lichaam dat het idee van vruchtbaarheid beter communiceert onvermijdelijk meer verleidelijk: onbewust zullen mannen daarom worden aangetrokken door fysieke kenmerken die verband houden met vruchtbaarheid, jeugdigheid en goede gezondheid, ongeacht iemands culturele en sociale achtergrond.

Afgezien van de mannelijke voorkeuren, is het belangrijkste punt de gezondheid van de vrouw, die risico loopt zowel door obesitas als door buitensporige magerheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt