Hij bind de snuit van zijn hond vast met isolatietape: de rechter legt hem een voorbeeldige straf op - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij bind de snuit van zijn hond vast…
Deze wanhopige man biedt zijn huis aan als beloning voor degenen die zijn hond kunnen vinden Hier zijn 7 soorten GIFTIGE mensen die je uit je leven moet houden

Hij bind de snuit van zijn hond vast met isolatietape: de rechter legt hem een voorbeeldige straf op

Door Janine
4.321
Advertisement

Geweld en wreedheid kan iedereen overkomen: ongeacht wie het slachtoffer is, zullen zijn kwaliteiten en zijn verleden zelden een onwaardige mishandeling kunnen voorkomen.

Dit is vooral duidelijk als het gaat om dierlijk geweld, zoals in het geval van Caitlyn, een hond die op een vreselijke manier werd mishandeld, alleen omdat ze teveel blafte.

Gelukkig is Caitlyn nu niet alleen veilig, maar is haar kwelgeest voor het gerecht gebracht en zal hij voor zijn misdaad moeten boeten.

Caitlyn is een bruin-witte hond, geboren uit een kruising met een Staffordshire bull terriër, die ondanks haar schoonheid en sympathie op de leeftijd van slechts 15 maanden op een vreselijke manier werd mishandeld: in mei 2015 werd ze gevonden in South Carolina met haar neus vastgebonden met isolatietape, zo strak dat het de huid heeft gescheurd, de bloedsomloop heeft onderbroken en de tong onherstelbaar tussen de tanden heeft gestoken.

De kleine hond werd opgevangen door de Charleston Animal Society, die zorgde voor alle veterinaire uitgaven: er waren verschillende chirurgische ingrepen nodig om haar leven te redden, en haar snuit.

Advertisement

De verantwoordelijke werd geïdentificeerd dankzij een getuigenis, die de rechercheurs op het spoor van William Leonard Dodson, 43 jaar, bracht: hij werd gearresteerd en onder meer beschuldigd van het bezit van drugs en vuurwapens, evenals mishandeling van dieren. Bovendien was Dodson al een bekende bij de justitie, voor ongeveer dertig eerdere misdaden. Bij ondervraging verklaarde Dodson dat hij de hond had vastgebonden omdat ze te veel blafte en niet van ophouden wist.

De Amerikaanse rechtbank veroordeelde hem tot 5 jaar gevangenisstraf, de maximale straf voor dierenmishandeling in South Carolina. Hoewel het niet wordt opgeteld bij de 15 jaar gevangenisstraf die hij kreeg voor andere twee aanklachten, wilde rechter Markley Dennis een sterke boodschap sturen over de onverdraagzaamheid tegenover dierenmishandeling: "Ik probeer niet slecht te zijn, maar ik wou dat ik hem een langere straf kon geven”.

Aldwin Romano, woordvoerder van de Chrleston Animal Society, vertelde de rechtbank dat hij het lijden van Caitlyn nooit zal vergeten, zelfs niet tijdens de behandeling: "Ik zal nooit de angst in haar ogen vergeten. Het was een kwelling van 36 uur."

Met betrekking tot de beslissing van de rechtbank voegde hij eraan toe: "Ik denk dat dit de boodschap uitstraalt dat dergelijke dingen niet langer zullen worden getolereerd. Op juridisch vlak zullen we al het mogelijke doen om deze daden te stoppen, en we zullen doorgaan en onze wetten veranderen om ze strenger te maken".

Dieren zijn "slachtoffers die niet met de politie kunnen praten over wat ze hebben geleden. Maar het gaat niet alleen om dieren. Wanneer je misdaden van wreedheid jegens dieren nastreeft, ontdek je vervolgens andere misdaden. We weten dat mensen die dieren mishandelen waarschijnlijk ook mensen pijn doen“.

De organisatie heeft het verhaal van Caitlyn op facebook bekend gemaakt, en ontving daarmee vele aanmeldingen en fondsen om de behandeling van mishandelde dieren die het behandelt te ondersteunen.

Na de revalidatie vond Caitlyn een familie die haar adopteerde, met kinderen en veterinaire kennis - Caitlyn zal levenslange zorg nodig hebben, die echter door de Charleston Animal Society zal worden betaald. Over haar zegt Romano: “Ze leeft, en ik hoop dat ze op een dag zal vergeten wat ze heeft meegemaakt.”

Ook wij wensen de lieve Caitlyn dat ze het geweld van het verleden vergeet, ook dankzij de liefdevolle zorg van haar nieuwe familie en haar vele vrienden en fans; en we hopen dat soortgelijke mishandeling door de wet zal worden gestraft, opdat deze verdwijnt.

Tags: HondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt