Volgens dit onderzoek moeten lakens en handdoeken minstens 2-3 keer per week grondig worden gewassen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens dit onderzoek moeten lakens…
Volgens de traditie zijn dit de tekenen die je vertellen dat een beschermengel je van boven beschermt De oma liet de naam van haar kleinzoon veranderen, terwijl haar schoondochter in het ziekenhuis lag na een keizersnede

Volgens dit onderzoek moeten lakens en handdoeken minstens 2-3 keer per week grondig worden gewassen

Door Janine
4.154
Advertisement

Ja, zelfs als het gaat om de frequentie van het wassen van kleding of lakens en handdoeken, komt de wetenschap tussenbeide om aan te geven wat het juiste gemiddelde is om toe te passen. Sweaters en truien kunnen bijvoorbeeld meerdere keren worden gebruikt voordat ze worden gewassen, terwijl sportkleding na elk gebruik in de wasmachine moet worden gedaan en tot slot zouden jeans nooit moeten worden gewassen. En het linnengoed? Hier is het antwoord.

foto: pixabay

Handdoeken. Ze kunnen meerdere keren worden gebruikt, maar wacht niet te lang voordat je ze in de wasmachine stopt. Ze blijven dagenlang in de badkamer hangen, een warme en vochtige plek die ideaal is voor de verspreiding van bacteriën. Was ze daarom minstens eens in de 3-4 dagen.

foto: pixabay

 

Lakens en kussenslopen. Door te slapen vult het beddengoed zich met bacteriën en zweet, vooral in de zomer als het warmer is. Gemiddeld zou je ze elke week moeten verschonen. In de winter, wanneer je een dikkere en warmere pyjama draagt, kun je ze iets langer op bed laten liggen.

Kussens. Niet alleen de kussensloop, maar het hele kussen moet eens in de zes maanden worden gewassen. Als je hoofd erop ligt, wordt het doordrenkt door bacteriën, mijten en andere deeltjes die je tijdens de slaap verliest.

Advertisement
foto: pixabay

Badmat. De badjas en de handdoeken worden regelmatig gewassen, maar de mat wordt vaak vergeten. Elke dag is het doordrenkt met bacteriën, met vuil, en het is bijna altijd vochtig. Het is een goede regel om het een keer per week te wassen.

Theedoeken. Deze doeken worden vaak in de keuken gebruikt om zowel handen als keukengerei te drogen en komen ook vaak in contact met voedsel. Daarom moeten ze elke dag worden gewassen. Je kunt een extra hoeveelheid aanschaffen om ze dagelijks te kunnen wisselen en ze dan allemaal een keer per week te wassen.

Aandacht besteden aan deze essentiële schoonmaakregels is erg belangrijk voor het welzijn van je huis: laten we ervoor zorgen dat we ze niet vergeten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt