Veel mensen wrijven met een citroen over de deurknop voordat ze naar bed gaan: waarom?

Janine image
door Janine

31 Juli 2023

Veel mensen wrijven met een citroen over de deurknop voordat ze naar bed gaan: waarom?
Advertisement

Op mooie dagen zijn we vaak buiten, om te wandelen, om zorgeloze avonden alleen of in gezelschap door te brengen, of ontspannend op je eigen terras. Daarom houden we van het mooie seizoen, laten we eerlijk zijn, zelfs als je elke dag moet werken, is het normaal om het gevoel te hebben dat je op vakantie bent om op te laden en op krachten te komen. Maar we zijn ons er terdege van bewust dat de lange dagen, hoge temperaturen en vochtigheid die kenmerkend zijn voor deze tijd van het jaar ook "bijwerkingen" met zich meebrengen.

Insecten zijn bijvoorbeeld steeds meer aanwezig en irriteren ons op elk moment van de dag. Er zijn manieren om ze kwijt te raken, maar vaak zijn ze niet zo functioneel als gehoopt. Dan is het dus altijd beter om gebruik te maken van doe-het-zelf-remedies om ze op afstand te houden.

Advertisement
Veel mensen wrijven met een citroen over de deurknop voordat ze naar bed gaan: waarom? - 1

Om elk probleem dat zich thuis voordoet op te lossen, zijn we allemaal geneigd om naar de winkel te gaan om het product te vinden dat we nodig hebben, zonder zelfs maar te denken dat we thuis onverwachte middelen hebben. Er zijn elementen die we elke dag gebruiken voor zeer specifieke doeleinden die, als ze opnieuw worden overwogen, in veel andere gevallen nuttig kunnen zijn.

Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om de klassieke bestrijdingsmiddelen te vervangen door een simpele citrusvrucht? Spuitbussen die in de winkel te koop zijn, zijn natuurlijk zeer effectief tegen allerlei soorten insecten, maar ze zijn zeker niet milieuvriendelijk en kunnen ook onze gezondheid schaden als ze niet voorzichtig gebruikt worden. Daarom is het altijd beter om te kijken naar wat we in huis hebben: misschien is er een doe-het-zelf-remedie die geschikt zou kunnen zijn, zonder dat het ergens slecht voor is.

Advertisement
Veel mensen wrijven met een citroen over de deurknop voordat ze naar bed gaan: waarom? - 2

De citroen is een uitstekende bondgenoot tegen de invasie van insecten. Het is algemeen bekend dat deze beestjes niet zo dol zijn op citrusvruchten, daarom is het goed om er wat bij de hand te hebben. Ze op bepaalde oppervlakken wrijven is een enorme hulp om ervoor te zorgen dat die kleine en irritante wezens op afstand worden gehouden, zonder ze te kwaad te doen.

Om goede resultaten te krijgen, neem je een halve citroen en wrijf je ermee over de deurklink zodat de geur zich door het hele huis verspreidt en ervoor zorgt dat de insecten de muren van je huis niet meer binnendringen. Als je deze praktijk vervolgens wilt uitbreiden naar de rest van het huis, pers dan gewoon drie citroenen uit, doe het verkregen sap in een spuitfles, meng het met een kleine hoeveelheid water en je bent klaar.

Breng het mengsel aan rond ramen en deuren zodat insecten zich niet meer welkom voelen. Bovendien ruik je door het hele huis een heerlijke geur. Je komt in de verleiding om het te proberen, nietwaar?

Advertisement