Gooi je altijd de eierschalen weg nadat je een ei hebt geopend? Doe het niet, je kunt veel geld besparen

Janine image
door Janine

31 Juli 2023

Gooi je altijd de eierschalen weg nadat je een ei hebt geopend? Doe het niet, je kunt veel geld besparen
Advertisement

Eieren zijn een van de belangrijkste voedingsmiddelen in onze voeding. Het ei is gezond en helpt ons de eiwitten binnen te krijgen die we nodig hebben zonder iets anders toe te voegen. Daarom zouden degenen die het zich kunnen veroorloven en geen specifieke gezondheidsbeperkingen hebben, tot vier eieren per week kunnen consumeren. Een niet onverschillig aanbod van goede vetten en eiwitten, ook zeer geschikt voor diegenen die niet zo van vlees houden en op alle mogelijke manieren proberen dit te vervangen zonder de voedingsstoffen op te geven.

We weten allemaal dat dit voedsel uit twee delen bestaat: het eiwit en de dooier. Meestal samen gegeten, kunnen de twee ook worden gesplitst, afhankelijk van hun gebruik. Toch is er een derde onderdeel waar we gewoonlijk geen rekening mee houden, maar dat we weggooien zonder erover na te denken: de schaal.

Pixabay

Pixabay

Onvermijdelijk op de tafel van veel mensen, zijn eieren de juiste balans tussen goede smaken, voedingsstoffen en een fantastische mix van eiwitten, vitamines en antioxidanten, heel nuttig voor het behoud van de jeugdigheid van onze hersenen. Het gebruik ervan in de keuken is onmetelijk. Ze kunnen zachtgekookt, hardgekookt worden gegeten, zoals omeletten, voor lunch, diner en ook voor het ontbijt. Jezelf dit voedingsmiddel ontzeggen is onmogelijk want we vinden het aan de basis van veel desserts, hartige bereidingen en in bijna elk recept.

Maar er is één ding waar we nooit over hebben nagedacht en wat we weggooien zonder al te veel bij na te denken. De schaal van het ei lijkt zo nutteloos, zinloos in onze ogen, en het eerste wat we doen is het weggooien. Niet doen!

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Eierschalen in de vuilnisbak gooien is iets wat we allemaal doen. Dat doe je wanneer het breekt om de eieren te koken, of nadat ze gekookt zijn, om ze te consumeren. Maar zelfs dat is rijk aan voedingsstoffen en kan erg nuttig zijn, vooral als je het ongeveer een uur in een pan laat koken. Hoe kunnen we het hergebruiken? Simpel.

Eenmaal gescheiden van het ei, of het product nu nog rauw of al gekookt is, leg je alle schalen die je hebt opzij, kook je ze samen en reduceer je ze tot poeder. Als we klaar zijn, doen we ze bij de grond van onze planten en in korte tijd zullen we merken hoeveel goed ze doen voor hun gezondheid.

Het poeder dat wordt verkregen door de schalen te hakken, is een uitstekende voedingsstof voor planten en zal, gemengd met de aarde, ze nog gezonder en sterker laten groeien. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze doe-het-zelftruc ook een uitstekende bondgenoot is tegen parasieten. Daarom hoef je niet langer veel geld uit te geven om de meest uiteenlopende producten te kopen: gooi eierschalen niet weg, je kunt goede resultaten behalen terwijl je veel geld bespaart. Zien is geloven.

Advertisement