Volgens dit onderzoek moeten lakens en handdoeken minstens 2-3 keer per week grondig worden gewassen

Janine image
door Janine

06 April 2019

Volgens dit onderzoek moeten lakens en handdoeken minstens 2-3 keer per week grondig worden gewassen
Advertisement

Ja, zelfs als het gaat om de frequentie van het wassen van kleding of lakens en handdoeken, komt de wetenschap tussenbeide om aan te geven wat het juiste gemiddelde is om toe te passen. Sweaters en truien kunnen bijvoorbeeld meerdere keren worden gebruikt voordat ze worden gewassen, terwijl sportkleding na elk gebruik in de wasmachine moet worden gedaan en tot slot zouden jeans nooit moeten worden gewassen. En het linnengoed? Hier is het antwoord.

via American Cleaning Institute

Advertisement
pixabay

pixabay

Handdoeken. Ze kunnen meerdere keren worden gebruikt, maar wacht niet te lang voordat je ze in de wasmachine stopt. Ze blijven dagenlang in de badkamer hangen, een warme en vochtige plek die ideaal is voor de verspreiding van bacteriën. Was ze daarom minstens eens in de 3-4 dagen.

Advertisement
pixabay

pixabay

 

Lakens en kussenslopen. Door te slapen vult het beddengoed zich met bacteriën en zweet, vooral in de zomer als het warmer is. Gemiddeld zou je ze elke week moeten verschonen. In de winter, wanneer je een dikkere en warmere pyjama draagt, kun je ze iets langer op bed laten liggen.

Kussens. Niet alleen de kussensloop, maar het hele kussen moet eens in de zes maanden worden gewassen. Als je hoofd erop ligt, wordt het doordrenkt door bacteriën, mijten en andere deeltjes die je tijdens de slaap verliest.

pixabay

pixabay

Badmat. De badjas en de handdoeken worden regelmatig gewassen, maar de mat wordt vaak vergeten. Elke dag is het doordrenkt met bacteriën, met vuil, en het is bijna altijd vochtig. Het is een goede regel om het een keer per week te wassen.

Theedoeken. Deze doeken worden vaak in de keuken gebruikt om zowel handen als keukengerei te drogen en komen ook vaak in contact met voedsel. Daarom moeten ze elke dag worden gewassen. Je kunt een extra hoeveelheid aanschaffen om ze dagelijks te kunnen wisselen en ze dan allemaal een keer per week te wassen.

Aandacht besteden aan deze essentiële schoonmaakregels is erg belangrijk voor het welzijn van je huis: laten we ervoor zorgen dat we ze niet vergeten!

Advertisement